Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Κοντονής: Έπρεπε να μείνει ατιμώρητος ο 88χρονος που πυροβόλησε ληστή


 Μα καλά, πυροβολημένος” είναι ο Τόσκας; Θέτει πρότυπο την Αμερικάνικη κοινωνία, ο “φωστήρας”!

«Απολύτως επαρκές» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοάμυνα. Άσκησε, όμως, κριτική για «ευθυνοφοβία» στους εισαγγελείς για την άσκηση δίωξης στον 88χρονο ο οποίος πυροβόλησε τους δράστες που εισέβαλαν στην οικία του.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος ζήτησε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με αφορμή την άσκηση δίωξης στον 88χρονο, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι δεν απαιτείται κάτι τέτοιο γιατί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι «υπερπλήρες».
Παρέπεμψε, μάλιστα, στο άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα που περιγράφει τις διατάξεις περί άμυνας και στο άρθρο 23 που περιγράφει την υπέρβαση της άμυνας.
Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε, όμως, ότι η πράξη του 88χρονου έπρεπε να μείνει ατιμώρητη. Μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη και αν υπήρχε υπέρβαση άμυνας ο υπερήλικας δεν έπρεπε να διωχθεί γιατί λειτούργησε υπό συνθήκες «ακραίας ψυχικής πίεσης» σύμφωνα με το νόμο. Επέκρινε δε τους εισαγγελείς που άσκησαν δίωξη σημειώνοντας ότι μερικές φορές οι εισαγγελικές αρχές «δείχνουν ιδιαίτερη ευθυνοφοβία και ασκούν διώξεις» οι οποίες τελικά καταλήγουν σε απαλλαγή στο ακροατήριο. Άσκησε, όμως, κριτική και στις αστυνομικές αρχές σημειώνοντας ότι δεν ήταν ανάγκη να βάλουν χειροπέδες στον 88χρονο από τη στιγμή που δεν ήταν ύποπτος φυγής ούτε είχε τη δυνατότητα να διαφύγει.
Τόσκας: «Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να χρησιμοποιεί το όπλο του
απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση»
«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι» είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real FM 97,8 για το περιστατικό με τον 88χρονο στη Γλυφάδα.
«Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται
Η απόπειρα ληστείας στην Γλυφάδα
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες με απειλή και χρήση βίας ανέβηκαν από την αυλή τον 88χρονο στο σπίτι του στη Γλυφάδα για να τον ληστέψουν, ενώ έψαχναν τα συρτάρια, ο υπερήλικος έβγαλε ένα πιστόλι που το είχε κρυμμένο και πυροβόλησε εναντίον τους. Πανικόβλητοι και αιφνιδιασμένοι πια οι δράστες παράτησαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας. Λίγο αργότερα βρέθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, γιατροί του οποίου ενημέρωσαν την Αστυνομία πως είχαν περιστατικό τραυματία από πυροβολισμό. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο Νοσοκομείο συνέλαβαν τους δύο δράστες, εκ των οποίων ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος και λίγο αργότερα συνέλαβαν και τον 88χρονο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και πρόκλησης σωματική βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου