Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βοστώνη. Ευρύ φάσμα σοβαρών θεμάτων στις συναντήσεις του Κυριάκου με ομογενείς στη Βοστώνη

Τρίτη και 13, Μαρτίου, 2018

Του Θεοδώρου Καλμούκου



Από τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη διακρίνεται ο κ. Βασίλης Καυκάς. Πηγή: Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας.




ΒΟΣΤΩΝΗ. Ευρύ φάσμα σοβαρών θεμάτων συζήτησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον επιφανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο κ. Γεώργιο Μπεχράκη από το Λόουελ της Μασαχουσέτης το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου στη διάρκεια προγεύματος που είχαν οι δυο άνδρες στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο κ. Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, συζήτησαν το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, την προοπτική ίδρυσης ιδιωτικών ανώτερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, την ενημέρωση εναντίον του καπνίσματος που είναι ένα θέμα το οποίο προωθεί και χρηματοδοτεί εξ ιδίων του ο κ. Μπεχράκης.
Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Μπεχράκης είπε ότι «ήταν μία πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Του ανέφερα θέματα τα οποία με ενδιαφέρουν, όπως είναι το κάπνισμα και η αντικαπνιστική εκστρατεία που κάνουμε στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο συμφωνεί και το υποστηρίζει».
Ο κ. Μπεχράκης είπε επίσης πως «τον ρώτησα γιατί δεν έχει η Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα κολέγια και πανεπιστήμια, είναι ο κ. Μητσοτάκης υπέρ αυτών. Επίσης, μιλήσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα με την Τουρκία, για τους δύο στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι».
Για τις εντυπώσεις που είχε από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μπεχράκης είπε πως «είναι πολύ καλός, έχει γνώσεις και ξέρει καλά τα θέματα».
Αναφορικά με το αν μίλησαν για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομογένεια, ο κ. Μπεχράκης απάντησε «ναι μιλήσαμε, γνωρίζει τα πάντα».
Συμπλήρωσε ότι «είπα στον κ. Μητσοτάκη πως όταν έρχονται οι πρωθυπουργοί από την Ελλάδα θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με ανθρώπους της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας εκτός από την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να τους γνωρίζουν. Του είπα ότι δεν έρχονται στη Βοστώνη, ούτε στο Σικάγο εκτός από τον κ. Τσίπρα που το επισκέφτηκε πριν μερικούς μήνες και επίσης δεν πηγαίνουν στο Λος Αντζελες.
»Υπάρχουν κι εδώ στη Βοστώνη και στην Καλιφόρνια πολλοί Ελληνες που νομίζουν ότι τους ξεχνούν από την Ελλάδα. Του είπα σας παρακαλώ όταν ξανάλθετε στη Βοστώνη να με ενημερώσετε πιο μπροστά για να διοργανώσω μία μεγάλη δεξίωση να συναντηθείτε με τους ομογενείς. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες με πολύ καλές επιχειρήσεις που μπορούν να επενδύσουν και να προαγάγουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα».
Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με επταμελή αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, είπε ότι «ήταν μία πολλή θερμή και άνετη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Μιλήσαμε για την αναβάθμιση των σχέσεων και καλύτερη επικοινωνία της Ελλάδος με την Ομογένεια για να διατηρήσουμε την ελληνική γλώσσα, να κρατήσουμε τον Ελληνισμό γιατί φθείρεται κι όσο περνούν τα χρόνια απομειώνεται».
Στην ερώτηση αν μίλησαν για εθνικά θέματα είπε «βεβαίως, του είπαμε να επιμεληθεί τα θέματα της Βορείου Ηπείρου ώστε οι Βορειοηπειρώτες να περνούν καλά στον τόπο που γεννήθηκαν. Επίσης, τονίσαμε ότι με καμία δύναμη δεν δεχόμαστε τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια».
Ο κ. Καυκάς δήλωσε ακόμα, πως «είπαμε στον κ. Μητσοτάκη πως αν υπήρχαν καλύτερες συνθήκες για τους επενδυτές στην Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Επίσης, θέσαμε το θέμα της ψήφου των ομογενών ώστε να δημιουργηθεί ενδιαφέρον εντός της Ομογένειας και είπε ότι είναι υπέρ και τόνισε ότι έχει καταθέσει πρόταση στη Βουλή εδώ και 18 μήνες κι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτε».
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Καυκά, τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η Τουρκία».
Η Ομοσπονδία έδωσε στον κ. Μητσοτάκη πρόσκληση για την παρέλαση της Βοστώνης για την Κυριακή 22 Απριλίου και τις εκδηλώσεις. Ο κ. Καυκάς ανέφερε πως «μας ευχαρίστησε και μας είπε ότι εγώ δεν θα μπορέσω να έλθω, αλλά θα στείλω κάποιον».
Εξ’ άλλου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως οι εικόνες είναι τραγικές και πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελληνική Ηχώ» στη Βοστώνη, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου