Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το Σκοπιανό θρυαλλίδα στη συνοχή της συγκυβέρνησης – Καμμένος σε Τσίπρα: Θα τα κάνω λίμπα


Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018



Ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Μία θυελλώδη συζήτηση είχαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος στην οικία του δεύτερου, ο οποίος μάλιστα φέρεται να απείλησε τον Πρωθυπουργό ότι θα τα κάνει «όλα λίμπα»! Αυτό αποκαλύπτει πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Δευτέρας προβάλλοντας για μία ακόμη φορά αυτό που όλοι σκέφτονται και αφορά το μέλλον της συγκυβέρνησης, αφού είναι γνωστό το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε πολλά θέματα και όχι μόνο στα εθνικά θέματα. Μέλλει όμως να είναι το Σκοπιανό η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την έκρηξη στη μεταξύ τους σχέση. Κι όταν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχει κυβέρνηση να κρατηθεί στην εξουσία. Ισως γι’ αυτό σπεύδουν κυβερνητικά στελέχη να διαψεύσουν τις πληροφορίες για καυγά μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου!
Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και εκ των παλαιοτέρων και πλέον έμπιστων συνεργατών του, Νίκο Παππά, στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, στα όρια της Βούλας με το Καβούρι. Αυτή ήταν η πρώτη, εδώ και αρκετό καιρό, συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο και αφού έχουν μεσολαβήσει αρκετά γεγονότα (Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Σαββίδης, πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία) τα οποία λειτουργούν διαλυτικά στην αξιοζήλευτη μέχρι πρότινος στενή συνεργασία τους.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με αφορμή το Σκοπιανό, με τον κ. Καμμένο να λέει στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα διστάσει να τα κάνει «όλα λίμπα». «Εγώ την έχω τη λύση. Εγώ που υπέγραφα για να σώσω την πατρίδα, εγώ θα αποχωρήσω για να τη σώσω» φέρεται να είπε σε οξύ τόνο στον Πρωθυπουργό.
Οπως γράφει η εφημερίδα, η υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων ήταν η πρώτη μεγάλη ξέρα που «χτύπησε» το κυβερνητικό σκάφος, αν και οι δηλώσεις και του Αλέξη Τσίπρα (χαρακτήριζε τον Π. Καμμένο έντιμο πατριώτη που δεν θα ρίξει την κυβέρνηση) και του Πάνου Καμμένου, έδειχναν ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί και πάλι ένας εύσχημος τρόπος να συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία. Ενδεχομένως, με την παραίτηση του κ. Καμμένου από τη θέση του υπουργού Αμυνας και συνέχιση στήριξης και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Για τον λόγο αυτόν εικάζεται βασίμως ότι το Μαξίμου οδηγήθηκε στην επιλογή Κουβέλη ως αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, ο οποίος και θα έβαζε την υπογραφή του στην περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια.
Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Εβρο, εκτός από μείζον θέμα για τη χώρα, μετατράπηκε -λόγω των διαφορετικών απόψεων- και σε μείζον πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υφιστάμενό του να εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο για «υπετροφικό λόγο» όταν αναφερόταν σε ομήρους. Στους κόλπους των ΑΝΕΛ κάποιοι εκφράζουν την ανησυχία ότι όσο απομακρύνεται η επιστροφή των δυο στρατιωτικών, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να βρεθεί και το «εξιλαστήριο θύμα».
Τα πράγματα, ωστόσο, στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασαν και βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού λόγω της «διαγωγής» που επέδειξε ο Ιβάν Σαββίδης εμφανιζόμενος με το όπλο στην Τούμπα και όσα πιθανολογείται ότι κρύβονται πίσω από την οργή του ολιγάρχη.
Ετσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου σήμερα Τρίτη και η οποία ανακοινώθηκε μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου». Επίσης, όπως έγραψε χθες ο «Εθνικός Κήρυξ», σήμερα αναμένεται συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, αλλά μέχρι τότε ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους βουλευτές του να μην μιλούν.
Στο μεταξύ, σπεύδουν όλοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να διαψεύδουν διαφωνίες.
Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό του «Σκάι» για τις σχέσεις των δυο κομμάτων και για το εάν έχει δημιουργηθεί ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπογράμμισε πως «οι δισφορές μεταξύ των δυο κομμάτων είναι δεδομένες και φυσιολογικές, αλλά δεν επηρεάζουν την κυβερνητική συνεργασία».
Αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι ήταν παρών στον καυγά με Καμμένο, με ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για «κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν ‘Φιλελεύθερο’ του κ. Μητσοτάκη». Και προσθέτει, «τα μόνα ‘εκρηκτικά ραντεβού’ που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ».
Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, από τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σ’ αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και το λαό από τη φτωχοποίηση», ενώ επισήμανε ότι «ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι».
Αλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνουν δημοσίως λόγο για την ανάγκη επαναξιολόγησης της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ., ενώ σχολιάζοντας το θέμα προς την τηλεόραση του «Alpha», ο τομέαρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδειάζει και πως όταν «τα σπάσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο θα πάμε εντός δύο μηνών σε εκλογές».
Πηγές: «Φιλελεύθερος», «ΑΜΠΕ», «iefimerida.gr», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου