Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2018

  • Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», θα υπογραφεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Σε βανδαλισμούς και στα τρία λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Νέας Ιωνίας προέβησαν άγνωστοι δράστες στο γκαράζ του δήμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.
  • Σε συμβολική δίωρη στάση εργασίας από 9:00 έως 11:00 το πρωί κατέρχονται αύριο, Τετάρτη, οι δικηγόροι της Αθήνας από τις ποινικές δίκες των Εφετείων Κακουργημάτων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων για το άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ) που επιτρέπει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις τη διεξαγωγή δικών, χωρίς την παρουσία δικηγόρου.
  • «Η σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα "για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, για αναλογίες 1 βρεφονηπιοκόμου για κάθε 13 παιδιά, για έλλειψη παιδιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, κλπ" θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκπορεύεται από μη ορθή ανάγνωση και ερμηνεία επίσημων εγγράφων και αριθμητικών δεδομένων» επισημαίνει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.
  • Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Μπέλλο, για την δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Πρόδρομου Μαρκόπουλου στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016. Ο συνταξιούχος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Κόσμος

  • Σε «φιάσκο», σύμφωνα με σχόλια πολιτικών παρατηρητών το βράδυ της Τρίτης στη Βιέννη, εξελίχθηκαν οι καταγγελίες για «αδιανόητο σκάνδαλο» που είχε εκτοξεύσει τον περασμένο Ιανουάριο για δήθεν παρακολούθηση του γραφείου του με «κοριούς», ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο νέος αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
  • Φίλη της οικογένειας του Νίκολας Κρουζ, του εφήβου που δολοφόνησε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουαρίου στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί στη Φλόριντα, αφηγήθηκε την Τρίτη στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές στην αστυνομία για να την προειδοποιήσει – μάταια – ότι ο νεαρός ήταν επικίνδυνος, λίγες εβδομάδες πριν από την τραγωδία.
  • Η αγωγή για δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μια πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Apprentice», η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, μπορεί να εκδικαστεί, απεφάνθη δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αυξάνοντας τις πιθανότητες ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αναγκαστεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες.
  • Τουλάχιστον 29 άνθρωποι είναι οι νεκροί από επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν σύροι αντάρτες σε αγορά στα προάστια της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
  • Το πρώην «κουνελάκι» του Playboy, που υποστηρίζει ότι είχε ερωτική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε αγωγή στην Καλιφόρνια στοχεύοντας να αποδεσμευτεί από τη νομική συμφωνία, που την υποχρέωνε να μην προβεί σε αποκαλύψεις για αυτό το θέμα.

Οικονομία

  • Με τη λήξη του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο σχεδιάζεται η εντός του 2018 σταδιακή άρση των αδικιών, η ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στο τελευταίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων. Ακόμη καταγράφοντας την εξέλιξη συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών σημειώνει ότι η εκτίμηση για ανάπτυξη φέτος 2,3% του ΑΕΠ βασίζεται σε ασφαλή στοιχεία.
  • Το ελληνικό Δημόσιο και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A του ομίλου Λάτση, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στα Ελληνικά Πετρέλαια, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο.
  • Αν και η πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ τέθηκε εκτός λειτουργίας έως τις 10:30 το πρωί με τα προβλήματα να αποκαθίστανται στη συνέχεια σταδιακά το αρμόδιο υπουργείο επιμένει και σήμερα στη θέση ότι όλα βαίνουν ομαλά. Προς επίρρωση τούτου επικαλείται τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων. Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία σχολιάζει από την πλευρά της η ΝΔ.
  • Βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε για την απόκτηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Μειωμένη κατά 0,51% ήταν η εγγεγραμμένη ανεργία το Φεβρουάριο του 2018 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα,το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) στο μητρώο του ΟΑΕΔ το Φεβρουάριο του ήταν 898.692 άτομα έναντι 903.303 τον Ιανουάριο.

Αθλητισμός

  • Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι εδώ και καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει συντάξει μια ογκώδη δικογραφία με στοιχεία, καταθέσεις, νόμιμες καταγραφές συνομιλιών για μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε με σκοπό τον εκβιασμό και με ιδιαίτερη «συμπάθεια» στους εμπρησμούς αυτοκινήτων. Ορισμένες από αυτές τις πράξεις εκφοβισμού και εκβιασμού στρέφονται προς ανθρώπους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
  • Ο Κέβιν Μιραλάς, απάντησε μέσω instagram, στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να… μετακομίζει στο Βέλγιο το καλοκαίρι.
  • Οι πληροφορίες πως η ΕΠΟ αδυνατεί βάσει νόμου να περάσει τη διάταξη που υπάρχει στην UEFA φέρνουν… τρέξιμο στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού η κλεψύδρα αδειάζει και κάθε μέρα που περνάει στέλνει τον σύλλογο στη FootballLeague.
  • Απέρριψε την πρόταση που του έκανε ο Παναθηναϊκός, για «κούρεμα» στα οφειλόμενα, ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟ, ο οποίος έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΠΑΕ, δεν δέχθηκε την πρόταση που του έγινε και έτσι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν στα δικαστήρια τη διαμάχη τους.
  • Η ΕΠΟ τελεί εν συγχύσει και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σε μία από τις χειρότερες περιόδους του σύγχρονου ποδοσφαίρου στη χώρα μας, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ουσιαστικά απούσα και απρόθυμη να πάρει αποφάσεις εναντίον των «φίλων» της, η διοίκηση Γραμμένου αποφάσισε να πάρει επίσημη θέση για ένα θέμα με σοβαρές προεκτάσεις και το οποίο αφορά στην τοποθέτηση στου Γιώργου Λαΐνη στη θέση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου