Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο οδηγός ταξί της Uber ομολόγησε ότι σκότωσε την βρετανίδα διπλωμάτη

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017

Η Uber αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το όνομα του υπόπτου

Ο οδηγός ταξί της Uber ομολόγησε ότι σκότωσε την βρετανίδα διπλωμάτη
O ύποπτος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο
Ο λιβανέζος οδηγός ταξί, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της Βρετανίδας Ρεμπέκα Ντάικς, μιας εργαζόμενης στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βηρυτό, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για χρήση ναρκωτικών ουσιών και ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας.
Μια δεύτερη πηγή ασφαλείας είπε ότι η προκαταρκτική ανάκριση για τη δολοφονία της Βρετανίδας έδειξε ότι πρόκειται για καθαρά εγκληματική ενέργεια χωρίς να υπάρχει κάποιο πολιτικό κίνητρο. Ο ύποπτος, ο οποίος εργαζόταν για την εταιρεία ταξί Uber, ομολόγησε αμέσως το έγκλημά του, το οποίο διέπραξε το Σάββατο, σύμφωνα με την πηγή.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι 41 ετών και είχε συλληφθεί με κατηγορίες για ναρκωτικά την περίοδο 2015-17. Μια δεύτερη πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι ο ύποπτος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA έδωσε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα του δράστη που είναι Ταρίκ και μετέδωσε ότι είχε επιβιβάσει στο ταξί του την Ντάικς το απόγευμα της Παρασκευής στη συνοικία της Βηρυτού Γκεμαγιεζέχ και στη συνέχεια της επιτέθηκε και τη σκότωσε.
Η Uber αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το όνομα του υπόπτου ή πόσο καιρό εργαζόταν στην υπηρεσία.
Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.
"Όλοι στην πρεσβεία σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν βαθιά από την είδηση αυτή" είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Χιούγκο Σόρτερ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της "Μπέκι".
"Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας Ρεμπέκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι έγινε", αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σπάνια διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία θεωρείται σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες και τη σημαντική κοινότητα ξένων που διαμένει εκεί.
Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά το ζήτημα ασφαλείας στην Uber σε πολλές χώρες του κόσμου.
"Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτή την παράλογη, βίαιη ενέργεια. Η σκέψη μας είναι στη γυναίκα που έχασε τη ζωή της και στην οικογένειά της. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να βοηθήσουμε την έρευνα με όποιον τρόπο μπορούμε", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Χάρι Πόρτερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Uber στον Λίβανο χρησιμοποιεί οδηγούς ταξί με άδεια και η κυβέρνηση ελέγχει τα στοιχεία τους προτού τους δώσει άδεια. Μόνο οι οδηγοί εκείνοι που έχουν περάσει επιτυχώς από τους ελέγχους και έχουν λευκό ποινικό μητρώο λαμβάνουν άδεια, είπε ο ίδιος.
Από τον έλεγχο που έγινε στον ύποπτο δεν προέκυψαν στοιχεία για καταδίκη διαφορετικά δεν θα είχε λάβει άδεια, διευκρίνισε ο Πόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου