Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Με ταχύτητα 50 μίλια πάνω από το προβλεπόμενο όριο έτρεχε το τρένο της Amtrak


Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017

NTOYΠΟΝΤ. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η αμαξοστοιχία της Αmtrak που εκτροχιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον σκοτώνοντας τρεις επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 100 περίπου έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα κατά τη στιγμή του δυστυχήματος.
Πιο συγκεκριμένα, το τρένο πήγαινε με 80 μίλια την ώρα σε ένα σημείο όπου το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι τα 30 μίλια, δηλαδή έτρεχε με 50 μίλια περισσότερο από ό,τι προβλέπεται.
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 7:34 π.μ. (τοπική ώρα) με το τρένο να πέφτει από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο συνεπεία του εκτροχιασμού του.
Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Πολλοί από τους ελαφρά τραυματισμένους έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνεπιβάτες τους οι οποίοι είχαν τραυματιστεί περισσότερο.Μια από τους επιβάτες του τρένου ήταν η Εμμα Σάφερ, η οποία βρέθηκε σε μια γωνία 45 μοιρών, κοιτάζοντας τα καθίσματα μπροστά της.
«Αισθάνθηκα μια παράξενη σιωπή μετά την συντριβή» είπε η Σάφερ μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αssociated Press». «Yπήρχαν γύρω μου άνθρωποι που ούρλιαζαν. Δεν ξέρω αν άκουσα τις σειρήνες. Ξαφνικά δίπλα μου ήρθε ένας άνδρας που μου είπε: ‘Γεια σου, είμαι Ρόμπερτ. Ελα από εδώ’».
Αλλοι επιβάτες δήλωσαν ότι εκτοξεύτηκαν στα μπροστινά καθίσματα όταν το βαγόνι εκτροχιάστηκε και έπεσε στον αυτοκινητόδρομο. Ενας επιβάτης βρισκόταν στο τρίτο ή στο τέταρτο βαγόνι όταν ένιωσε «ένα μικρό τράνταγμα».
«Και τότε ακούσαμε το τρένο να τσακίζεται και εμείς να πεταγόμαστε στα καθίσματα μπροστά μας» είπε. Μετά την πτώση του βαγονιού, ο επιβάτης μαζί με συνεπιβάτες του σκάρφάλωσαν και βγήκαν από το βαγόνι τους και έτρεξαν να ζητήσουν βοήθεια για έναν τραυματία.
.
«Οδηγούσα προς τη δουλειά μου στον αυτοκινητόδρομο I-5 και ξαφνικά σταματήσαμε. Προσπάθησαν να δω τι συμβαίνει, και δυστυχώς είδα αυτό το τρομακτικό πράγμα… ένα τρένο κρεμόταν από τη γέφυρα. Στρατιώτες και πολίτες προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν για να βοηθήσουν» δήλωσε ένας από τους οδηγούς.
«Φτάσαμε στο σημείο και μόλις είχε συμβεί το ατύχημα. Δεν υπήρχε ακόμη Αστυνομία. Το ένα κομμάτι του τρένου είχε πέσει στη μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου και το άλλο στην άλλη. Υπήρχαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα από κάτω. Υπήρχε επίσης ένας τρελός αριθμός από πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να έρχονται προς το μέρος μας» δήλωσε μία άλλη μάρτυρας.
Εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου και βέβαια για ποιο λόγο αυτό έτρεχε τόσο πολύ σε μια περιοχή όπου δεν θα έπρεπε.
Το σύστημα θετικού ελέγχου του τρένου (το σύστημα δηλαδή το οποίο μπορεί να επιβραδύνει ή να επιταχύνει αυτόματα ένα τρένο) δεν ήταν σε λειτουργία σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αmtrak, Ρίτσαντ Αντερσον.
.
Το 2015, ένα τρένο της Amtrak στη Φιλαδέλφεια ταξίδευε σε διπλάσιο όριο ταχύτητας από τα προβλεπόμενα 50 μίλια/ώρα καθώς έμπαινε σε μια στροφή και εκτροχιάστηκε. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν όταν η μηχανή και τέσσερα από τα επτά βαγόνια της αμαξοστοιχίας ξέφυγαν από τις ράγες.
Ενα διάγραμμα διαδρομής που καταρτίστηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει τη μέγιστη πτώση ταχύτητας από τα 79 μίλια/ώρα στα 30 μίλια/ώρα για τα επιβατικά τρένα λίγο πριν την στροφή που οδηγεί πάνω από τον Interstate 5, στο σημείο δηλαδή όπου συνέβη το δυστύχημα.
.
Το διάγραμμα, με ημερομηνία 7ης Φεβρουαρίου, υποβλήθηκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων εν όψει της έναρξης του νέου δρομολογίου.
Εκπρόσωπος του «Sound Transit», του πρακτορείου διαμετακόμισης της περιοχής του Σιάτλ που έχει στην κατοχή του τις γραμμές του τρένου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι πινακίδες με τα όρια ταχύτητας τοποθετήθηκαν δύο μίλια πριν από την αλλαγή της ζώνης ταχύτητας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου