Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία: Ταξίδι «εμπειρία ζωής» με το Θεματικό Τραίνο Olympian Trail


Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017
Ένα ταξίδι «εμπειρία ζωής»…υπόσχεται στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, που αποβιβάζονται στοΚατάκολο και επιθυμούν να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία το Θεματικό Τραίνο Olympian Trailτης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Α.Ε, που χθες το πρωί έκανε το πρώτο του…ταξίδι, στην εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Παναθηναϊκού Σταδίου, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος.
Το ταξίδι αυτό ακολουθεί την πορεία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και οι προσκεκλημένοι επιβάτες, μέσα από την προβολή ενός βίντεο, έγιναν «μέρος» αυτής της διαδρομής. Στην επιστροφή τους, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα συνδεδεμένα με την εμπειρία τους και πήραν μαζί τους ένα αναμνηστικό δώρο, ένα μικρό βιβλίο παραδόσεων, ιστορίας και ελληνικών εδεσμάτων που συνδέονται με την διατροφή των Αρχαίων Ολυμπιονικών.
Το «Olympian Trail»
Το Olympian Trail, ένα σύγχρονο τραίνο, με διακριτή και σχετική σήμανση για τουριστική χρήση αποκλειστικά, ξεκινά την ερχόμενη Άνοιξη με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 200 επιβάτες, αναλόγως της σύνθεσης του τραίνου. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει σημαντική κίνηση επιβατών κρουαζιέρας και το Olympian Trail έχει ως στόχο – όπως εξήγησε στην παρουσίασή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Φίλιππος Τσαλίδης – να συμβάλλει και στην αναβάθμιση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Η γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία έχει ιστορία 100 ετών και συνεπώς όλα τα εφόδια για να λειτουργεί ως μία ειδική τουριστική γραμμή.
Οι Ηλείοι εκπρόσωποι
Την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, ως «επιβάτες» του Olympian Trail ο κ.Γεωργιόπουλος και οι κ.κ Σκαρτσιάρης και Γιαννακόπουλος, που είχαν την ευκαιρία να τα πουν – στο περιθώριο της εκδήλωσης – τόσο με την κα Κουντουρά όσο και με τον κ.Τσαλίδη. Μάλιστα, ο κ.Γεωργιόπουλος, γνωστοποίησε πως το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ευρεία τεχνική σύσκεψη στην Ολυμπία, για το έργο αναβάθμισης του Τουριστικού Τραίνου (σ.σ στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) με προϋπολογισμό ύψους 5.100 ευρώ, που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της Γραμμής και των συστημάτων ασφαλείας, παρεμβάσεις αναβάθμισης (σ.σ αναπλάσεις και τεχνολογικές) στους Σταθμούς, αναβάθμιση των βαγονιών κ.α.
Διαδρομή συμβολική και ουσιαστική
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδης, δήλωσε σχετικά «Το Olympain Trail αποτελεί μια διαδρομή συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συμβολική, γιατί συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και ουσιαστική, γιατί απαντά σε μια πραγματική ανάγκη, την αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό. Στόχος μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το τραίνο να αποτελέσει το “όχημα” εκείνο για ανάπτυξη συνεργειών και συντονισμό πολιτικών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου