Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017

  • Φωτιές πριν ακόμα φτάσει στην Αθήνα άναψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις προκλητικές δηλώσεις του για τη συνθήκη της Λωζάνης, τους μουσουλμάνους της Θράκης και την ελληνική δικαιοσύνη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση «που τον κάλεσε χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα ελάχιστα και τα αυτονόητα».
  • Από επεισόδια σημαδεύτηκε για μια ακόμα χρονιά η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τόσο μετά τη μεσημεριανή, όσο και μετά τη βραδινή πορεία, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τρία αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ φθορές έχουν υποστεί αρκετά καταστήματα.
  • Δειγματοληπτικοί και ανεξαρτήτως χώρας είναι οι έλεγχοι που γίνονται στα βελγικά αεροδρόμια, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου, ανταποκρινόμενη άμεσα σε ερώτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ερώτημα υποβλήθηκε με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε, για ελέγχους σε Έλληνες ταξιδιώτες στο Βέλγιο, κάτι που σχολιάστηκε καταγγελτικά και από Έλληνες ευρωβουλευτές στο διαδίκτυο.
  • Πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μεταφέρονται στον Πειραιά προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
  • Η Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ Ερντογάν στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Κόσμος

  • Η διπλωματία των ΗΠΑ προτρέπει το Ισραήλ να είναι συγκρατημένο στις αντιδράσεις του για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσάς του, καθώς προεξοφλεί πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, ενώ παράλληλα αξιολογεί τις δυνητικές απειλές για τις αμερικανικές εγκαταστάσεις και τους Αμερικανούς, σύμφωνα με έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
  • Η Σαουδική Αραβία εξέφρασε την «καταδίκη και τη βαθιά θλίψη» της για την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και ανεύθυνη» ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού που επικαλούνται σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.
  • Τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και οι αμερικανικές απειλές περί προληπτικού πολέμου εναντίον της Πιονγιάνγκ μετατρέπουν το ξέσπασμα σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο σε «γεγονός», έκρινε σήμερα Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα τις Παρασκευής για να συζητήσει για τη μονομερή αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, γνωστοποίησε η προεδρία του οργάνου, την οποία ασκεί τον τρέχοντα μήνα η Ιαπωνία.
  • Το Ισραήλ χαιρέτισε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οικονομία

  • Η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα θα αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων που θα έχει κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Μα Κάι.
  • Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα αποτελεί άμεση προτεραιότητα, τόνισε ο Γ.Σταθάκης, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ιονίου, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει με επιτυχία, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική, που ενσωματώνει τις κατευθύνσεις που έχουν τεθεί από το xειμερινό πακέτο της Κομισιόν, για μετάβαση σε μέλλον καθαρής ενέργειας και επίτευξη φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων ως το 2030».
  • Ως «εμπροσθοφυλακή μιας ολόκληρης πολιτικής» του υπουργείου Εργασίας χαρακτήρισε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (KEA) ο γγ Πρόνοιας Δ.Καρέλλας, σε συνάντηση ενημέρωσης των Δήμων για το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι των Δήμων μίλησαν για τα προβλήματα που εντοπίζουν, (όπως ο τρόπος απόδειξης της έλλειψης στέγης, ο προσδιορισμός των εισοδηματικών κριτηρίων) και ζήτησαν βελτιώσεις. Ποιες άλλες δράσεις για την στήριξη των αδυνάμων δρομολογεί η κυβέρνηση.
  • Ξεκινά την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου για τη χορήγηση του επιδόματος των 8.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ποια μέρα πρέπει να καταθέσετε την αίτησή σας αναλόγως της επωνυμίας της επιχείρησης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η διαδικασία.
  • Στα μανταλάκια κρέμασε η ΑΑΔΕ τα ονόματα 8.900 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ. Δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων χρωστούν το ποσό για πάνω από ένα έτος και παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους αδιαφόρησαν, τονίζει η Αρχή. Οι λίστες με τα ονόματα.

Αθλητισμός

  • Εννέα χρόνια μετά η Λίβερπουλ (2008/2009 ήταν η τελευταία φορά) επιστρέφει στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League. Με το... ισοπεδωτικό 7-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πήρε το «εισιτήριο» ως πρώτη και καλύτερη από τον 5ο όμιλο, ενώ στην φάση των «16» θα βρεθούν και, η Σεβίλη (από το ίδιο γκρουπ ως δεύτερη), η Πόρτο που πέρασε δια περιπάτου το εμπόδιο της Μονακό (5-2) και προκρίθηκε πίσω από την Μπεσίκτας (7ος όμιλος), αλλά και η Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στην Ουκρανία επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0.
  • Η ΑΕΚ διεκδικεί την πρόκριση στους «32» του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και ουσιαστικά για πρώτη φορά από την «αναγέννησή» της. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναγνωρίζει την ιστορική σημασία του αγώνα με την Αούστρια στη Βιέννη την Πέμπτη και δίνει το σύνθημα: «Να είναι μια βραδιά που θα θυμόμαστε».
  • Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League πέφτει την Τετάρτη 6/12 με επτά ομάδες να διεκδικούν τα εναπομείναντα 4 εισιτήρια για τους «16». Λίβερπουλ, Σεβίλλη Σπάρτακ Μόσχας, Σαχτάρ, Νάπολι, Λειψία και Πόρτο θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το... ταξίδι στα αστέρια.
  • Ούτε μια ώρα δεν είχε περάσει από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Champions League και ο Τάκης Λεμονής φρόντισε με τις δηλώσεις του να στρέψει το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων και κυρίως των ποδοσφαιριστών του, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική «αντεπίθεση» για να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, αν είναι δυνατόν και πριν τα Χριστούγεννα, είναι πλέον ο μεγάλος στόχος στον Πειραιά, εκεί επικεντρώνονται όλοι και αυτό αναφέρουν από την Τρίτη σε κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου