Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Λάθος... η ψήφιση του φορολογικού κώδικα (Νομοθέτες της... χέμπουρκας)

Επιστρέφει στη Βουλή

ΗΠΑ: Λάθος... η ψήφιση του φορολογικού κώδικα
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, αφού οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αποκάλυψαν διαδικαστικό κώλυμα.
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει για να εγκρίνει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, αφού οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αποκάλυψαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, διαδικαστικό κώλυμα.

Τρία άρθρα του τελικού κειμένου δεν συμμορφώνονταν προς τα δημοσιονομικά κριτήρια ώστε να υιοθετηθούν με απλή πλειοψηφία από τη Γερουσία, αλλά χρειάζονταν ενισχυμένη (60 ψήφων), διαπίστωσαν κοινοβουλευτικοί ειδικοί.

Οι Δημοκρατικοί, υπό τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ρον Ουάιντεν, ανακοίνωσαν ότι προβάλουν ένσταση κι έτσι το κείμενο πρέπει να επιστραφεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να διορθωθεί, να ψηφιστεί ξανά και να σταλεί στη Γερουσία για να γίνει η δική της ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης - ενώ ήδη είχε αρχίσει το στάδιο της αμετάκλητης έγκρισης του σχεδίου νόμου. 
Κατόπιν, θα σταλεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ, κάτι που για ορισμένους αναλυτές θα σημάνει τον πρώτο «θρίαμβο» στο νομοθετικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Θα διαγράψουν τα επίμαχα άρθρα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία υιοθέτησε το τελικό κείμενο το απόγευμα της Τρίτης, θα κληθεί να ξαναψηφίσει το διορθωμένο κείμενο σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι.

Τα τρία άρθρα αφορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αποταμιευτικούς λογαριασμούς για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων είναι απλώς να διαγραφούν τα επίμαχα άρθρα.

«Η νέα ψηφοφορία στη Βουλή είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο πρόχειρα γραμμένο είναι αυτό το νομοσχέδιο-φορολογική απάτη των Ρεπουμπλικανών», σχολίασε δηκτικά η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι.

Αυτή η αναποδιά της τελευταίας στιγμής δεν θέτει πάντως υπό αμφισβήτηση την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο, αν και θα καθυστερήσει για μερικές ώρες αυτήν την πρώτη επιτυχία του Τραμπ στο επίπεδο της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου