Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017

  • Ως «μια πολύ σημαντική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως ο τούρκος Πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν προσκολλημένοι στον στόχο της δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
  • Ως πρόχειρα προετοιμασμένη, χωρίς διαυγή στόχευση και άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος περιέγραψε την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 10ο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για την σκοπιμότητα αλλά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης.
  • Την σημασία και της προσφορά του θεσμού των περιφερειών στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο κοινωνικό σύνολο επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη των εργασιών του 5ου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
  • Αποτύπωμα φόβου αφήνει στην Ελλάδα η επίσκεψη Ερντογάν σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Στην Κομοτηνή περιορίστηκε στο πρωτόκολλο και εμφανίστηκε ως προστάτιδα δύναμη της μουσουλμανικής μεινότητας.
  • Βοήθεια στην Αλβανία, που χτυπήθηκε από τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της χώρας, έστειλε η Ελλάδα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Κόσμος

  • Μια ακόμη γυναίκα κατηγόρησε την Παρασκευή τον Ντάστιν Χόφμαν ότι την παρενόχλησε και την άγγιξε με σεξουαλικό τρόπο τη δεκαετία του 1980.
  • Η συντριπτική πλειονότητα (70%) των Γερμανών εκτιμά ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα προκύψει συμφωνία για «μεγάλο» συνασπισμό μεταξύ της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σύμφωνα με το τελευταίο «Πολιτικό Βαρόμετρο» της χρονιάς, για το ZDF.
  • Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για τον Κέβιν Σπέισι. Αυτή τη φορά, ο πρώην γαμπρός του βασιλιά της Νορβηγίας υποστηρίζει ότι ο διάσημος ηθοποιός τον παρενόχλησε σεξουαλικά μετά την τελετή για το Νόμπελ Ειρήνης, που ήταν παρουσιαστής.
  • Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη του βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή. Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών.
  • Πολλές εκατοντάδες μουσουλμάνοι πιστοί συμμετείχαν σήμερα, Παρασκευή, στην προσευχή που τελέστηκε μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν κατά της αναγνώρισης εκ μέρους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Οικονομία

  • Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 17 Δεκεμβρίου έθεσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το νέο έντυπο Ε3.
  • Ο ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της θέσπισης ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα εργαστεί για τις πολιτικές σύγκλισης των χωρών της ΕΕ.
  • Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς κατέστησε πολύ δυσχερέστερη την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που ακολούθησαν παρόμοια προγράμματα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.
  • Πρόστιμα ύψους 78.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
  • Μέσω της πλατφόρμας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ολοκληρώθηκαν σήμερα δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Αθλητισμός

  • Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού Τάκης Λεμονής, έχει καταλήξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό.
  • Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για την πρόκριση, την επόμενη μέρα, το πρωτάθλημα αλλά και τον διεθνή τερματοφύλακα Γιάννη Ανέστη.
  • Με μία λιτή ανακοίνωση γράφτηκε ο επίλογος της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Πατρίσιο Ροντρίγκες.
  • Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στρέφει το ενδιαφέρον του στην υλοποίηση του βασικού του στόχου, την κατάκτηση δηλαδή του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το Σάββατο εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, για την 14η αγωνιστική της σούπερ λίγκα και οι πρωταθλητές Ελλάδος σκέφτονται μόνο τη νίκη στο Αγρίνιο. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του Πάπε Σισέ και του Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν εναντίον της Γιουβέντους, καθώς δεν είχαν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.
  • Η Αστάνα νίκησε 1-0 τη Σλάβια στην Πράγα και πήρε την πρόκριση από τους Τσέχους στο «φίνις», την ώρα που στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία για να περάσουν στους «32» ως δεύτεροι. Από τον 3ο όμιλο την πρόκριση πήρε η Λουντογκόρετς, ενώ στον 5ο η Αταλάντα νίκησε τη Λιόν και  προκρίθηκε ως πρώτη, με τους Γάλλους να μένουν δεύτεροι. Στο 6ο γκρουπ, τέλος, η Κοπεγχάγη, με τον Πιέρρο Σωτηρίου να ανοίγει το σκορ στο 2-0 επί της Σερίφ, πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τους Μολδαβούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου