Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2017

  • Μικροένταση και προβλήματα υπήρξαν καθώς φαίνεται και κατά την πτήση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Αθήνα, την ώρα που το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος εισερχόταν στο FIR Αθηνών, πάνω από το Αιγαίο.
  • Ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που παραχωρήθηκαν οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες το 1989, επί κυβερνήσεως ΝΔ, ήταν ο επικεφαλής της παράταξης, «Αθήνα Μπορείς» και πρώην υπουργός, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
  • «Αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διχάζουν» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντά πως «η πολιτισμική συνύπαρξή μας έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα δίπλα».
  • Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον ανεξάρτητο βουλευτή, πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση που κηρύχθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο Δήμο Αθήνας.
  • Για «επίσκεψη - φιάσκο» κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αναφορές στο Αιγαίο, το Κυπριακό, την αντιμετώπιση των μειονοτήτων, τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς αλλά και τη συνθήκη της Λωζάννης. «Συνεχώς ο κ. Τσίπρας πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος» και δυστυχώς μαζί του τα ελληνικά συμφέροντα», αναφέρει η Φ.Γεννηματά, ενώ ο Δ.Κουτσούμπας τονίζει πως η επίσκεψη Ερντογάν αναβάθμισε τις τουρκικές διεκδικήσεις. Ο Σ.Θεοδωράκης διερωτάται γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η συάντηση, ενώ ο Β.Λεβέντης αναφέρει ότι έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να προβάλουν τις ανήθικες διεκδικήσεις τους, ενώπιον του πρώτου πολίτη της χώρας».

Κόσμος

  • Ο τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού, ο οποίος έκλεισε συμφωνία με τους αμερικανούς εισαγγελείς και μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη για υπόθεση παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, δήλωσε την Πέμπτη ότι απομακρύνθηκε από κρατητήριο των ομοσπονδιακών αρχών διότι κρατούμενος απείλησε να τον δολοφονήσει επειδή συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές.
  • Χιλιάδες Τυνήσιοι διαδήλωσαν την Πέμπτη σε πολλές πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία εκεί.
  • Η συριακή αντιπολίτευση που συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δέχεται έντονες πιέσεις από τους υποστηρικτές της ώστε να «παγώσει» το αίτημά της για αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, όμως η πρόταση αυτή είναι κάθε άλλο παρά ομόφωνα αποδεκτή.
  • Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έφεραν σε πέρας την αποστολή τους και το συριακό έδαφος έχει «απελευθερωθεί πλήρως» από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, καθώς δεν απομένουν εκεί οικισμοί που να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
  • Οι αμερικανικές κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ενώπιον του ρώσου ομολόγου του στη Διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των 57 χωρών-μελών του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

Οικονομία

  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα επανεξετάσει το σχέδιο προσθήκης (Addendum) στις κατευθυντήριες γραμμές της για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), αναφέρει η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, σε απαντητική επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.
  • Νέος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) αναδείχτηκε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, έως τώρα πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ-ΑΑ).
  • «Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα παραχωρηθεί το Ελληνικό στον επενδυτή» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης, ο οποίος επιπλέον επέρριψε στους ίδιους τους επενδυτές την ευθύνη για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ, που καλύπτει έκταση 80.000 τμ και φιλοξενεί 370 λεωφορεία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την μεταφορά του αμαξοστασίου.
  • Ο καλπασμός του bitcoin έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε πρόβλεψη. Η αξία του διασημότερου κρυπτονομίσματος αυξάνεται με ρυθμούς υψηλότερους του 50%... εβδομαδιαίως. Το bitcoin εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας της αγοράς, σημειώνει στο BBC η βρετανική χρηματιστηριακή εταιρεία CMC Markets και προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχει τρόπος για να μάθει κανείς πότε αυτή η φούσκα θα σκάσει».
  • Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ταυτόχρονα σταθερή απομείωση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Αθλητισμός

  • Η Αστάνα νίκησε 1-0 τη Σλάβια στην Πράγα και πήρε την πρόκριση από τους Τσέχους στο «φίνις», την ώρα που στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία για να περάσουν στους «32» ως δεύτεροι. Από τον 3ο όμιλο την πρόκριση πήρε η Λουντογκόρετς, ενώ στον 5ο η Αταλάντα νίκησε τη Λιόν και  προκρίθηκε ως πρώτη, με τους Γάλλους να μένουν δεύτεροι. Στο 6ο γκρουπ, τέλος, η Κοπεγχάγη, με τον Πιέρρο Σωτηρίου να ανοίγει το σκορ στο 2-0 επί της Σερίφ, πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τους Μολδαβούς.
  • Την πρόκριση στους «32» του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη, ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση ως δεύτερη, πίσω από τη Μίλαν.
  • Για 5η φορά στην καριέρα του και δεύτερη διαδοχική ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2017 από το France Football. Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Λιονέλ Μέσι στη μονομαχία, καθώς οδήγησε την ομάδα του την περασμένη σεζόν στην κατάκτηση του Champions League και του τίτλου στην La Liga, γεγονός που δικαιολογημένα τον έφερε στην κορυφή.
  • Τις πόλεις που θα διεξαχθούν οι αγώνες του EURO 2020 ανακοίνωσε η UEFA. Οι Βρυξέλλες έμειναν εκτός, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις εργασίες για την κατασκευή του Eurostadium. Οι αγώνες που επρόκειτο να γίνουν στην βελγική πρωτεύουσα μεταφέρονται στο «Γουέμπλεϊ», όπου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης. Η τελετή έναρξης θα γίνει στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.
  • Παρελθόν και επίσημα αποτελεί από την ΑΕΚ ο Άρνορ Τρίστασον, με τον Ισλανδό εξτρέμ να συμφωνεί μάλιστα με τη Μάλμε, για συμβόλαιο μέχρι το 2021. Ο Τρίστασον δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ και έτσι τη Δευτέρα συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας του με την Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου