Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2017

Ένας 33χρονος Σέρβος συνελήφθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την έφοδο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα πολυτελούς πολυκατοικίας τα ξημερώματα στη Βάρκιζα, στο οποίο βρέθηκε η ποσότητα-ρεκόρ των 135 κιλών!
  • «Θ'ανοίξουμε το κεφάλαιο για το πώς θέλουμε να είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα, θα καλέσουμε με σεμνότητα τους πολίτες να μας πουν την γνώμη τους, θα μιλήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αυτό θα είναι ένα από τα στοιχεία της διαλόγου της σύγκρουσης αλλά και της σύνθεσης κατά την πορεία της χώρας προς τις εκλογές» ανέφερε από την Κοζάνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
  • Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και οι Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων νοτίου Ελλάδος και νήσων, διοργάνωσαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στο οποίο συμμετείχαν 453 σωματεία, 2.500 χορευτές και δεκάδες καλλιτέχνες. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης για την αμέριστη στήριξή του στον Ποντιακό Ελληνισμό.
  • Σε τιμητική εκδήλωση στα Ανώγεια Ρεθύμνου για τον Μιχάλη Γ. Σταυρακάκη ή Νιδιώτη, ο οποίος πήρε μέρος για πολλά χρόνια στους λαϊκούς αγώνες του κόμματος, παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κόσμος

  • Το φάσμα του προληπτικού πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας πλησιάζει κάθε φορά που η Πιονγιάνγκ προχωράει στην εκτόξευση πυραύλου ή δοκιμάζει πυρηνικό όπλο, έκρινε την Κυριακή εξέχων ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ.
  • «Μια πρώτη συνάντηση (με το SPD) σε στενό κύκλο μπορεί να γίνει προ των Χριστουγέννων εάν το συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών συμφωνήσει, έστω και εάν δεν θα πρόκειται οπωσδήποτε για διερευνητικές διαπραγματεύσεις», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), όπως γράφει η Frankfurter Rundschau.
  • Βλάβη στα συστήματα πληροφορικής προκάλεσε την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων στο σταθμό Paris-Montparnasse, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.
  • Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού  μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κατόπιν να ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας αυστριακής κυβέρνησης, επεσήμαναν απόψε στη Βιέννη, στελέχη των δύο μελλοντικών κυβερνητικών κομμάτων.  Του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών και εντολοδόχου καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
  • Η έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διαλυθούν οι ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις Χασντ αλ-Σάαμπι προκάλεσε την οργή προσωπικοτήτων των σιιτών που κατήγγειλαν γαλλική «παρέμβαση» στις υποθέσεις της χώρας τους.

Οικονομία

  • Έτος αλλαγής θα είναι το 2018 σύμφωνα με τον Στεν Γιάκομπσεν, επικεφαλής οικονομολόγο, επικεφαλή επενδύσεων και συν-επικεφαλή της ομάδας Global Sales Trading του Ομίλου Saxo Bank. Από το προβάδισμα της Κίνας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έως μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ και την ειρωνεία των κρυπτονομισμάτων, ο Γιάκομπσεν, προβλέπει τον οικονομικό αντίκτυπο των βασικών τάσεων στις αγορές για το νέο έτος.
  • Οι σκληρότερες περικοπές για τους χαμηλοσυνταξιούχους – κυρίως του πρώην ΤΕΒΕ– θα επέλθουν το 2019, με την εφαρμογή της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών για μείωση κατά 18% της σύνταξης, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τις «προσωπικές διαφορές» που θα προκύψουν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.
  • Η οικονομική κρίση κατέστησε το Eurogroup ως έναν από τους ισχυρότερους οικονομικούς θεσμούς παγκοσμίως. Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι ο Γερούν Ντάισεμπλουμ αποχωρεί τον Ιανουάριο. Ποιος θα τον διαδεχθεί;
  • Στα 70 ευρώ αυξάνεται το οικογενειακό επίδομα για το πρώτο παιδί βάσει της τελικής συμφωνίας με τους θεσμούς. Το ποσό κλιμακώνεται στα 140 ευρώ το μήνα για οικογένεια με δύο παιδιά, ενώ με τρία παιδιά θα λαμβάνει επίδομα 280 ευρώ. Αλλάζουν, ωστόσο, και τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ καταργούνται τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, με τους δικαιούχους με εισόδημα έως περίπου 34.000 ευρώ να μην χάνουν σε σχέση με το ισχύον καθεστώς. Αύξηση και του ποσού που θα διατεθεί για βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικά γεύματα.
  • Θέμα ποινικών -εκτός των πολιτικών- ευθυνών στην υπόθεση της ΔΕΗ θέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του τομεάρχη Ενέργειας Γ.Μανιάτη με αφορμή τη συμφωνία με τους θεσμούς για πώληση μέρους των λιγνιτικών μονάδων. «Ο Α.Τσίπρας μπορεί να αισθάνεται περήφανος. Αυτός και οι υπουργοί του κατάντησαν τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, ενεργειακό νάνο, που ξεπουλούν κομμάτι-κομμάτι τα ιμάτιά της. Σε τιμές εξευτελιστικές» τονίζει στη δριμεία επίθεση του ο κ. Μανιάτης, που θυμίζει τη έλεγε ο κ. Τσίπρας για το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».

Αθλητισμός

  • Στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Super League παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία σε αγώνα για την 13η ημέρα, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού με τέρματα του Λιβάγια στο 52΄ και του Αραούχο στο 66΄. Η ΑΕΚ έφθασε τους 27 βαθμούς, έναντι 26 του Ολυμπιακού και 25 του ΠΑΟΚ που την καταδιώκουν.
  • Πολύ πιο εύκολα απ΄ ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της, επικράτησε η Βόλφσμπουργκ της Γκλάντμπαχ (3-0), η οποία μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κάνει το «μπαμ» νικώντας την Μπάγερν.
  • Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, αφού πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά (Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος έκανε την έκπληξη και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα έπειτα από είκοσι αγώνες στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-1). Ισοπαλία στα ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό (Λαμία - Παναιτωλικός 2-2) και της Λάρισας με τον ΠΑΣ (Λάρισα - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1). Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Πλατανιάς - Ατρόμητος (19:30).
  • Αυτός ο τίτλος δεν χάνεται από την Μάντσεστερ Σίτι. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι το 57΄, κατάφερε να πετύχει 2 γκολ και να πάρει την 14η νίκη στην Premier League, στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα σε όλους τους διώκτες της ότι εφέτος είναι η χρονιά της!
  • Η Χετάφε των 10 παικτών από το 28ο λεπτό έκανε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στις πρώτες 14 αγωνιστικές της La Liga, επικρατώντας με 1-0 της Βαλένθια, η οποία γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα (είχε 9 νίκες και 4 ισοπαλίες). Σημαντική νίκη πέτυχε η Λεγανές, στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία, επί της Βιγιαρεάλ με 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου