Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017

Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, όταν μηχανή στην οποία επέβαινε ένας 27χρονος στρατιωτικός, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αυτοκίνητο.
  • Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 την προσεχή Τρίτη τα μεσάνυχτα, η αίθουσα της Ολομέλειας θα κλείσει προκειμένου να αναλάβουν δράση οι τεχνικοί που θα εγκαταστήσουν ένα από τα πιο σύγχρονα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η Βουλή των Ελλήνων θα περάσει από την εποχή των ατέρμονων διαδικασιών και των ευτράπελων στην ψηφιακή εποχή.
  • Σε μεγάλο ασθενή εξελίσσεται το ιατρικό απόρρητο των ασθενών στο ΕΣΥ, καθώς σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι φάκελοι στοιβάζονται στις σκάλες και στους διαδρόμους, σε κοινή θέα.
  • Από σήμερα ξεκινά και στην πράξη η κατάρτιση των Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας για όλους τους φορείς του Δημοσίου.
  • Η Αθήνα βλέπει όπως φαίνεται με πολύ καλό μάτι την πεποίθηση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ για την αναγκαιότητα οικοδόμησης ενός Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Πυλώνα. Επειτα από μία διετία σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία έθιξε τον πυρήνα του αριστερού υποσυνείδητου του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιθυμεί να φιλοτεχνήσει ένα πιο κοινωνικό προφίλ που θα συνυπηρετήσει το αφήγημα της εξόδου από το Μνημόνιο και θα εξισορροπήσει τις συνεχείς αναφορές στα… ράλι των ομολόγων
  • Το επόμενο θέμα που «θα πέσει στο τραπέζι» θα είναι «η ορθολογικοποίηση των μουφτειών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας πως «είναι μέρος της στρατηγικής που θέλουμε να ακολουθήσουμε σε αυτό το θέμα, σεβόμενοι πάντα τη μειονότητα».

Κόσμος

  • Η αποκατάσταση - και τυπικά - των σχέσεων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) με το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), ήταν ο απολογισμός της πρώτης μέρας του Συνεδρίου του CSU στη Νυρεμβέργη, το οποίο καλείται να προετοιμάσει το κόμμα τόσο για τις διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όσο και για τις κρίσιμες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο κρατίδιο το φθινόπωρο του 2018.
  • Σαράντα δύο σιίτες αντάρτες και εννιά μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ένα 24ωρο σε αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και σε μάχες στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας, ανέφεραν την Παρασκευή πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας.
  • Οι δείκτες της φτώχειας και της ανισότητας στις ΗΠΑ βρίσκονται σε επίπεδα συναγερμού, οδεύουν να επιδεινωθούν επί των ημερών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και απειλούν τη δημοκρατία στη χώρα, προειδοποίησε την Παρασκευή ανώτερο στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών.
  • Ένας 71χρονος άνδρας βρέθηκε δολοφονημένος σε προαύλιο χώρο ποιμνηοστασίου στο Κορωπί το μεσημέρι της Παρασκευής.
  • Εν μέσω ενός κλίματος δυσθυμίας στην κομματική βάση το προεδρείο των Σοσιαλδημοκρατών αποφασίζει σήμερα για την έναρξη διερευνητικών επαφών με τα χριστιανικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Νέα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει τη θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμιση που ουσιαστικά θα βελτιώνει κατά πολύ τα ισχύοντα όρια και τα ποσά που ήδη έλαβαν ή θα λάβουν.
  • Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση ποσοστού έως 100% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta Hellas.
  • Η Ryanair συνθηκολόγησε και αναθεωρεί την επί δεκαετίες πολιτική μη αναγνώρισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της. Υποκύπτοντας στον εκβιασμό των πιλότων να απεργήσουν εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, η κορυφαία σε επιβατική κίνηση αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τα συνδικάτα των πληρωμάτων cockpit.
  • Σε «σοβαρή προειδοποίηση» προς τους αγοραστές του bitcoin προχώρησε o επικεφαλής της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής Αρχής της Βρετανίας, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Εάν θέλετε να επενδύσετε σε bitcoin, να είστε προετοιμασμένοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα» δήλωσε ο Άντριου Μπέιλι, διευθύνων σύμβουλος της FCA (Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς) αργά χθες στο BBC.
  • Χρήσιμες οδηγίες για την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr

Αθλητισμός

  • Με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις απειλείται η Ισπανία, εξαιτίας της παρέμβασης που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση της χώρας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
  • Στη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, εστίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρας πορείας των «ερυθρολεύκων».
  • Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10/12) ήταν πιθανότατα η τελευταία εμφάνιση του Γιώργου Κουτρουμπή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ ενημέρωσε τον παίκτη ότι δεν υπολογίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τη συνέχεια και του πρότεινε λύση συνεργασίας με καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Η Ατλέτικο Μαδρίτης των μεγάλων σκόρερ, ξέρει να τους αναδεικνύει, ξέρει όμως να επιβιώνει και όταν τους χάνει. Και αυτό το έργο πιθανότατα ήρθε η ώρα οι Ροχιμπλάνκος να το ξαναδούν. Αυτή τη φορά με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ετοιμάζεται για το τρένο της μεγάλης φυγής. Ο Γάλλος που επί της ουσίας ήδη λογίζεται ως σούπερ σταρ. Που απασχολεί τα πιο μεγάλα και φουσκωμένα πορτοφόλια της Ευρώπης.
  • Ο ισπανικός Τύπος αποκάλυψε ότι ο Νεϊμάρ έχει δώσει ήδη εντολή στον πατέρα και μάνατζέρ του, να ξεκινήσει την διαδικασία αποχώρησης από την Παρί Σ.Ζ για την Ρεάλ Μαδρίτης, στο τέλος αυτής της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου