Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή: Άλλος βγάζει πρώτη τη ΝΔ, άλλος τον ΣΥΡΙΖΑ

Ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή: Άλλος βγάζει πρώτη τη ΝΔ, άλλος τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ - Σε γκάλοπ της Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 25,3% έναντι 25% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Τρίτο κόμμα η ΧΑ, εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ - Ισοπαλία με 28% για τα δύο μεγάλα κόμματα σε σφυγμομέτρηση της Pulse

Μπροστά βρίσκεται η ΝΔ σε ακόμα μια δημοσκόπηση, λίγα  24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Η Νέα Δημοκρατία «παίρνει κεφάλι» στις μετρήσεις με διαφορά 1,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος.

Στην ίδια δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ μένουν εκτός οι ΑΝΕΛ.
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%
Χρυση Αυγή 5,6%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,1
ΠΟΤΑΜΙ 4,7%
ΛΑΕ 3,2%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,1%
ΑΝΕΛ 2,7%
ΑΛΛΟ 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%


Οριακό προβάδισμα 0,3% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ιστότοπου «newsit.gr».
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην τρίτη θέση, με ποσοστό 6,2%.
Από κει και πέρα, έχουμε το ΚΚΕ με 5,7% , τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,7% , το Ποτάμι με 4,2%, την Ένωση Κεντρώων με 3,7% και τη Λαϊκή Ενότητα με 3%.
Κάτω του 3% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50% έναντι 19% της ΝΔ. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 64%, ενώ της ΝΔ στο 82%.
Σχετικά με το ντιμπέιτ, το 18% δηλώνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πιο πειστικός από τον κ. Τσίπρα, ενώ το 17% δηλώνει το αντίθετο.

Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου
Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται αύριο, Παρασκευή, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4%, οι ΑΝΕΛ 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 48% έναντι 47%.
Και οι δύο δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά για μια πολύ «κλειστή» εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα δοθεί ψήφο με ψήφο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, που θα κλείσουν οι κάλπες.

Pulse: Ισοπαλία για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την ιστοσελίδα «topontiki.gr», τα δύο κόμματα έρχονται... ισόπαλα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις τι θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό «θρίλερ» το βράδυ της Κυριακής.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%.
Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.
Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων, που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ, που περιορίζονται στο 2,5%.


Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της INTERVIEW
Την ίδια ώρα, προβάδισμα 2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW για τη «Βεργίνα Τηλεόραση». Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις 15 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην Πρόθεση Ψήφου με ποσοστό 30% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%.
Ακολουθούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ με 6% έκαστος, η Χρυσή Αυγή με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 4% , ενώ εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που υγκεντρώνουν από 2,5%.
Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,5%.
Στην εκτίμηση αποτελέσματος η ΝΔ έρχεται πρώτη με 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 28,3%.
Στη συσπείρωση των κομμάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει η ΝΔ με 82% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό συπείρωσης των ψηφοφόρων του στο 61%.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση διασφαλίζει μετά τις εκλογές μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα, το 26% απαντά μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 24% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 24% μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Τέλος, νικητής του ντιμπέιτ αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις μονάδες διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου