Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ομογενής υποδιευθύντρια Λυκείου στην Αστόρια κατηγορείται για ερωτικές σχέσεις με μαθήτρια

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου,
  Θεόδωρου Καλμούκου
MALIARAKIS 1
NEΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής Πελαγία ή «Πέλυ» Παπουτσή, 34 ετών, η οποία ήταν υποδιευθύντρια στο Δημόσιο Λύκειο Μπράιαντ – William Cullen Bryant High School, απομακρύνθηκε από τη θέση της στις 4 Σεπτεμβρίου λόγω έρευνας που διεξάγεται σε βάρος της με κατηγορίες ότι είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με 17χρονη μαθήτρια, όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ποστ».
Το θέμα αποκάλυψε στις αρμόδιες Αρχές ο επίσης ομογενής Πίτερ Μαλιαράκης, ο οποίος ήταν επί 12 χρόνια καθηγητής (Γυμναστικής) στο ίδιο σχολείο. Ο κ. Μαλιαράκης απολύθηκε από τη θέση του αντιμετωπίζοντας 12 κατηγορίες για ανικανότητα και ανυπακοή στους ανωτέρους του, ενώ έχει στείλει λεπτομερή αναφορά στο Τμήμα Παιδείας της πολιτείας Νέας Υόρκης.
Η κ. Παπουτσή η οποία ήταν καθηγήτρια Μαθηματικών είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο Μπράιντ και προήχθη στο βαθμό της υποδιευθύντριας κατά το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος, ενώ θεωρείτο από τα παντοδύναμα μέλη του στενού κύκλου της διευθύντριας Ναμίτα Ντοάρκα. Η τελευταία εν τω μεταξύ έχει κατηγορηθεί για αλλαγή βαθμολογίας σε μαθητές, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για την εν γένει συμπεριφορά της προς τον δήμαρχο Νέας Υόρκης.
Σημειώνεται ότι το Λύκειο Μπράιαντ βρίσκεται στην καρδιά της Αστόριας, όπου φοιτούσαν και εξακολουθούν να φοιτούν πολλά παιδιά της Ομογένειας.
Το θέμα άρχισε να ξετυλίγεται στη διάρκεια του καλοκαιριού όταν ο κ. Μαλιαράκης ξεκίνησε μία ιστοσελίδα διαμαρτυρίας στο Facebook με τίτλο «Πράγματα που δεν γνωρίζατε ποτέ γύρω από το Λύκειο Μπράιαντ», η οποία έχει προσελκύσει μέχρι τώρα 12.500 μέλη.
Στην αποκάλυψη για σύναξη ερωτικού δεσμού της κ. Παπουτσή με μαθήτρια έκανε η ίδια η μαθήτρια, η οποία έκτοτε αποφοίτησε από το Λύκειο Μπράιαντ στέλνοντας γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα (text message) στον κ. Μαλιαράκη στον οποίον έγραψε πως «η Πελαγία είχε ανάρμοστες σχέσεις με μαθήτρια». Οταν ο κ. Μαλιαράκης ζήτησε από την μαθήτρια τεκμήρια ή μάρτυρες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την καταγγελία, η μαθήτρια του απάντησε πως «είναι η μάρτυρας από πρώτο χέρι διότι ήμουν εγώ εκείνη η μαθήτρια» και πρόσθεσε πως «έχω τόνους από αποδεικτικά στοιχεία όπως παλαιά e-mails και άλλα πράγματα».
Η μαθήτρια, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Ποστ», με γραπτό τηλεφωνικό της μήνυμα είπε στον κ. Μαλιαράκη πως η διευθύντρια Ναμίτα Ντοάρκα γνώριζε για τα όσα διαδραματίζονταν αλλά δεν έκανε τίποτε.
100917_bryant_high_jcrice-1.jpg
Ο κ. Μαλιαράκης ανέφερε ότι αργότερα μίλησε τηλεφωνικώς με την μαθήτρια, η οποία του είπε ότι «η ερωτική σχέση συνέβη στη διάρκεια του τελευταίου της χρόνου στο Λύκειο όταν ήταν 17 ετών και συνεχίστηκε έπειτα από την αποφοίτησή της».
Στη Νέα Υόρκη το 17ο έτος είναι η ηλικία που είναι αποδεκτή για ερωτική συνουσία κοινή συναινέσει, πράγμα το οποίο μπορεί να μην επισύρει ποινικές κατηγορίες, αλλά θα μπορούσε να καταστεί αιτία απόλυσης της κ. Παπουτσή από τη θέση της.
Μία άλλη καθηγήτρια είπε στις συναδέλφους της, ότι η κ. Παπουτσή είχε εκφράσει ανοικτά την επιθυμία της να προσεγγίσει την μαθήτρια ερωτικά, αποκαλώντας την «το κορίτσι των ονείρων μου». Η μαθήτρια αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα με τη «Νιου Γιορκ Ποστ».
DWARKA 1Η Ρεγγίνα Ρομέιν, εκπρόσωπος του Ρίτσαρντ Κόρτον, ειδικού κομίσιονερ ερευνών για τα σχολεία της πόλης επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή έρευνας.
Η κ. Παπουτσή είπε στη «Νιου Γιορκ Ποστ» «δεν έχω σχόλιο επ’ αυτού» ενώ η διευθύντρια κ. Ντοάρκα δεν απάντησε στο τηλεφωνικό μήνυμα. Οταν η κ. Ντοάρκα προβίβασε την κ. Παπουτσή στον βαθμό της υποδιευθύντριας ο μισθός της από τις $75.796 που ήταν το 2013, αυξήθηκε στις $97.735 το 2014. Το Τμήμα Παιδείας απομάκρυνε τον κ. Μαλιαράκη από τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούνιο. Του είχαν αποδοθεί 12 κατηγορίες για ανικανότητα και απείθεια σε ανωτέρους του.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαλιαράκης υποχρεώθηκε από την διευθύντρια κ. Ντοάρκα να κάθεται σ’ ένα μαθητικό θρανίο όλη την ημέρα στο κεντρικό γραφείο.
Ο κ. Μαλιαράκης τηλεφώνησε στο γραφείο του Ρίτσαρντ Κόρτον στις 23 Ιουλίου ανέφερε τις κατηγορίες σε βάρος της κ. Παπουτσή και παρέδωσε τα γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα.
Την περασμένη εβδομάδα, η κ. Ντοάρκα έδωσε εντολή στον κ. Μαλιαράκη να καθίσει και πάλι επί έξι ώρες στο θρανίο ως τιμωρία. Ο κ. Μαλιαράκης δήλωσε, πως «θέλουν να με ταπεινώσουν δημόσια και να δημιουργήσουν φόβο στο προσωπικό».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου