Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το ελληνικό φεστιβάλ στο Λιν της Μασαχουσέτης

Του Θεόδωρου Καλμούκου


LYNN FESIVAL 1015 - 1
Εθελοντές εργάζονται στο φεστιβάλ
Ο Τομ Δημάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του φεστιβάλ, ενώ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Μανώλης Αργυρός είπε ότι «είναι ένα καλό φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο, έχουμε αρκετό κόσμο, καλά φαγητά και φυσικά πολύ καλό καιρό».ΛΙΝ. ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. Δέκα πέντε ελληνικές σημαίες στη σειρά υποδέχονταν τους επισκέπτες ομογενείς και Αμερικανούς συμπολίτες μας στην είσοδο του φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Λιν, όπου συνεχίστηκε και φέτος η ελληνική παράδοση, με την πατροπαράδοτη φιλοξενία, που χαρακτηρίζουν το Λιν και την εκεί Ομογένειά μας.
Το φεστιβάλ έγινε στον αύλειο χώρο του ναού κάτω από μία τεράστια τέντα, ενώ είχαν στηθεί πολλές μικρές τέντες οι οποίες είχαν μετατραπεί σε περίπτερα πώλησης ελληνικών ειδών, μικρά εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφενεία.
LYNN FESTIVAL 2015 -3Υπήρχε ζωντανή ελληνική μουσική, εύγευστα ελληνικά φαγητά και επίσης ψητά της ώρας. Ανάμεσα στους εθελοντές που έψηναν τα σουβλάκια ήταν ο πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ιωάννης Μεκλής, ο τωρινός πρόεδρος Μανώλης Αργυρός, ο Δημήτρης Σκάλκος. Επίσης, ο επιχειρηματίας Τομ Δημάκης εργαζόταν σε διαφόρους τομείς, ενώ ο Θεόδωρος Παραγιός με τον τραπεζίτη Αθανάσιο Τριανταφέλ ήταν υπεύθυνοι για τα ποτά. Επικεφαλής της λαχειοφόρου ήταν ο Βασίλης Μπούρας και ο Σάββας Τρελλόπουλος.

Ο Θεόδωρος Παραγιός τόνισε πως «είναι πολύ καλό το φεστιβάλ, καλά διοργανωμένο, θαυμάσιο φαγητό, ο κόσμος ανταποκρίνεται και ευχαριστιέται γι’ αυτό και έρχονται κάθε χρόνο» και συμπλήρωσε «όχι μόνο οι δικοί μας οι Ελληνες το περιμένουν το φεστιβάλ κάθε χρόνο με λαχτάρα, αλλά και οι Αμερικανοί αφού είναι η πολιτιστική εκδήλωση που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες».
LYNN FESTIVAL 2
Η κοινότητα αναμένει με λαχτάρα την επιστροφή του ιερατικού της προϊσταμένου π. Γεωργίου Τσουκαλά, ο οποίος βρίσκεται σε ολιγόμηνη άδεια επειδή υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση με επιτυχία, τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας και εντός λίγων εβδομάδων επιστρέφει και πάλι ιερατικά του καθήκοντα.
Ο π. Γεώργιος παρευρέθηκε για μερικές ώρες στο φεστιβάλ το απόγευμα του Σαββάτου και έσπευσαν οι ενορίτες όλων των ηλικιών να τον χαιρετίσουν και να του ευχηθούν περαστικά και σύντομα να είναι κοντά τους.
Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής στο φεστιβάλ παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας με αξιωματούχους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου