Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα προσφορά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο από τους Αρκάδες της Αμερικής

  • Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2015

    Οι Αρκάδες της ξενιτιάς δεν ξεχνούν τον τόπο τους και το αποδεικνύουν με πράξεις. Έτσι, την Τετάρτη 26 Αυγούστου στην πλατεία Άρεως, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, με αφορμή τη δωρεά εκ μέρους της 125.000 ευρώ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αλλά και τα νέα σχέδια της Ομοσπονδίας για την Αρκαδία.
    Τη συνέντευξη συντόνισε ο κ. Πέτρος Σαραντάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο νομός μας και ο λαός του ήταν μεταναστευτικός. Η έρευνα έδειξε ότι ο πρώτος μετανάστης ήταν ο Δημήτρης Κανέλλος από το Παρθένι και έφτασε στην Αμερική το 1865». Το Αρκαδικό Χωριό, το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Νοσοκομείο, πολλά σχολεία, τα υδραγωγεία, δρόμοι και πλατείες, αποτελούν προσφορά της Ομοσπονδίας.
    Ο κ. Κώστας Καπόγιαννης, ο πρόεδρος, τόνισε ότι όλα τα μέλη είναι εθελοντές και ότι ένα μεγάλο έργο εδώ και πέντε χρόνια είναι η καταγραφή των μεταναστών στην Αμερική, αλλά και η ίδρυση ενός κληροδοτήματος, το οποίο χειρίζεται ο κ. Γ. Χείλαρης, ο αντιπρόεδρος.
    Ως προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που χτίστηκε το 1951, εφέτος έγινε ένας έρανος και συγκεντρώθηκαν 125.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστούν υλικά για το νοσοκομείο από την Αμερική και μηχανήματα αιμοκάθαρσης, πέντε τον αριθμό, που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και για την αναβάθμιση ενός καρδιολογικού μηχανήματος, αλλά και αναλώσιμο υλικό για το καρδιολογικό και το αιμοδυναμικό.
    Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση από το Υπουργείο Υγείας ως προς το αν τελικώς θα φορολογηθούν αυτές οι προσφορές από το κράτος με ΦΠΑ 23%.
    Ακόμη, ο πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη το άλσος στο νοσοκομείο να γίνει χώρος αναψυχής, αλλά και το Πράσινο Νηπιαγωγείο στο Μερκοβούνι να λειτουργήσει ως θερινό σχολείο, που θα φιλοξενεί παιδιά από την Αμερική αλλά και από εδώ, προκειμένου να αναπτυχθούν φιλίες μεταξύ τους, τονίζοντας ότι επιθυμούν να είναι αυτοσυντήρητο.
    Ο κ. Χείλαρης, από την πλευρά του, μίλησε για το κληροδότημα που έχει αναλάβει να διοργανώσει, εξηγώντας το πλαίσιό του.
    Ακόμη, κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να ελέγχεται από την τοπική κοινωνία, και εκφράστηκαν παράπονα ότι το υπουργείο Υγείας κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται στη βούληση για τη συζήτηση των προβλημάτων του νοσοκομείου που επιδεικνύει η ΠΟΑ.

    arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου