Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Από την Παρασκευή οι επιδοτούμενοι στο Δήμο Αθηναίων από τα προγράμματα της Πρόνοιας, θα μπορούν να εισπράξουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, το επίδομα που δικαιούντο για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.
  • Από αύριο, Πέμπτη μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.
  • Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα.
  • Με ουζάκι δίπλα στη θάλασσα αποφάσισαν να «εγκαινιάσουν» τα αντιπλημμυρικά έργα στον Μαραθώνα, ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης και ο πρώην υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρώην υπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τον Μαραθώνα προκειμένου να ενημερώσει τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη, για τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν στην περιοχή, ο οποίος αποφάσισε να τον ευχαριστήσει με φαγητό και ουζάκι.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα 0,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ αμφίρροπη είναι και η μάχη για την ανάδειξη του τρίτου κόμματος, την οποία διεκδικούν τρία κόμματα (ΧΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) που παρουσιάζουν μικρή άνοδο των ποσοστών τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Κόσμος

  • Την πρώτη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης θα απευθύνει σήμερα, Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το sansimera.gr θα μεταδώσει απ' αυθείας την ομιλία και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
  • Διογκώνεται επικίνδυνα η εθνικιστική οργή κατά των Κούρδων μετά το θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πλήθος εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα του αντιπολιτευόμενου κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα το βράδυ της Τρίτης, ενώ στόχος έγιναν και καταστήματα ιδιοκτησίας Κούρδων στα κεντρικά της χώρας. Σε ηρεμία καλεί ο Νταβούτογλου καταδικάζοντας τις επιθέσεις.
  • Η Ισπανία είναι έτοιμη να δεχτεί όσους πρόσφυγες προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, σε μία εντυπωσιακή στροφή της Μαδρίτης μετά τον ισχυρισμό της ότι της ζητείται να δεχτεί πάρα πολλούς πρόσφυγες.
  • Η πλειοψηφία των ανθρώπων που εισρέουν στην Ευρώπη είναι πρόσφυγες που δραπετεύουν από βία και διώξεις στις πατρίδες τους και έχουν το νόμιμο δικαίωμα να επιδιώξουν να τους χορηγηθεί άσυλο, δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι αναμένεται να διασχίσουν την Μεσόγειο προκειμένου να αναζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη από το 2015 μέχρι και το 2016, σύμφωνα με την συντηρητική εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών.
  • Τραβώντας διαχωριστική γραμμή από τη στάση των περισσότερων δυνάμεων της Δύσης και λέγοντας δημόσια αυτό αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συζητήσεις εδώ και μήνες, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ότι η Δύση πρέπει να συμπεριλάβει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η δήλωση Κουρτς και το κάλεσμα για «ρεαλιστική προσέγγιση» της κατάστασης ήλθε στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Τεχεράνη.

Οικονομία

  • Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής τόσο των αποδοχών των ωφελούμενων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, όσο και του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμοι), ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Προηγήθηκαν ωστόσο έντονες διαμαρτυρίες από ωφελούμενους, μακροχρόνια ανέργους στην πλειοψηφία τους, που παραμένουν απλήρωτοι. Σε αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος αποδίδει την καθυστέρηση ο ΟΑΕΔ, στα «άδεια ταμεία» του Οργανισμού οι Συνδικαλιστές.
  • Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, δήλωσε στον CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Enel, Φρ.Σταράτσε. Την άποψη συμμερίσθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Π.Παντοάν, υποστηρίζοντας ότι εάν εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, θα αυξηθούν ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης, η απασχόληση, η εμπιστοσύνη. «Έτσι, η Ελλάδα είναι σαν μία αναδυόμενη οικονομία στην ανοδική της φάση» είπε.
  • Να παραταθεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Το σχετικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και αν δεν παραταθεί έως την προκήρυξη του από τα ΠΕΠ, 256 Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν σήμερα με 1.112 εργαζομένους, που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε αστέγους και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, θα κλείσουν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου