Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Για «αναπαραγωγή του αστικού μύθου ότι η Εκκλησία δεν φορολογείται» εγκαλεί τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, για αναφορά του σχετικά με την έλλειψη τόλμης των κυβερνήσεων της χώρας να φορολογήσουν την Εκκλησία. «Ο υπουργός δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για τις νομοθετικές αλλαγές στην φορολόγηση της Εκκλησίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, απαριθμώντας τους φόρους που πληρώνουν τα εκκλησιαστικά νομικά προσωπα.
  • Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε η ΝΔ, λέγοντας ότι «τώρα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καταστροφή». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη απόψε επανέλαβε το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" σαν να μην πέρασε ένας χρόνος... Ο ελληνικός λαός του έδωσε πριν από οκτώ μήνες την ευκαιρία και αυτός οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».
  • Στη Λάρισα και το Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Στη λίστα των ψηφοδελτίων, τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και όχι με τη σειρά εκλογής, ενώ από το ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, σε προεκλογική συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Άργους και πρόσθεσε πως το κόμμα της θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, ως ο τρίτος πόλος και θα επιβάλει συνεργασίες.
  • Πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι υποψήφιοι στην Κρήτη, έκανε απόψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, o οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο. Σε αυτόν τον «κύκλο» ανήκουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο ίδιος.

Κόσμος

  • Τα έκτακτα μέτρα που επέτρεψαν την είσοδο και διέλευση προσφύγων προς τη Γερμανία σκοπεύει να άρει σταδικά η Αυστρία, επαναφέροντας τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που είχαν ουσιαστικά «παρακαμφθεί» την τελευταία εβδομάδα. Με φόντο -και- τις δύο τραγωδίες με το φορτηγό με τους 71 νεκρούς και τον νεκρό Αϊλάν, η Βιέννη είχε σταματήσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και είχε κάνει τα στραβά μάτια στην προϋπόθεση για υποβολή ασύλου στην χώρα εισόδου στην ΕΕ.
  • Χιλιάδες Σουηδοί συμμετείχαν την Κυριακή σε διαδήλωση υποστήριξης των προσφύγων σε πλατεία της Στοκχόλμης, όπου ο πρωθυπουργος Στέφαν Λόφβεν δήλωσε πως ότι είναι καιρός να καταβάλλουν και άλλες χώρες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.
  • Για «Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο» μιλά ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικρίνοντας το «γελοία μικρό μερίδιο» προσφύγων που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Μπορεί ο φακός στο Μόναχο να απαθανατίζει τη συγκινητική στιγμή ενός πρόσφυγα να φθάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κρατώντας στα χέρια φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ, όμως η απόφαση της καγκελαρίου να επιτρέψει την είσοδο στη Γερμανία των προσφύγων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ουγγαρία έχει προκαλέσει τριγμούς στο συντηρητικό μπλοκ με τους Βαυαρούς συμμάχους της να την κατηγορούν ότι έστειλε λάθος μηνύματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  • Παρά τις προειδοποιήσεις της ουγγρικής αστυνομίας, κονβόι 140 ιδιωτικών αυτοκινήτων με γερμανούς και αυστριακούς ακτιβιστές αναχώρησαν την Κυριακή από τη Βιέννη για να μεταφέρουν στην Αυστρία πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην Βουδαπέστη.

Οικονομία

  • Στην Τουρκία βρίσκεται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς μετέχει στις εργασίες της συνέλευσης των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών μελών της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που διεξάγεται στην Άγκυρα στο περιθώριο της συνόδου της G20.
  • Στην μετεξέλιξη της σχέσης της Ευρώπης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην μετακίνηση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού και στην σύγκληση του με τις θέσεις χωρών του πυρήνα της ΕΕ εστιάζει σε άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν.
  • Αυξημένες θα είναι οι αρμοδιότητες της νέας Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Ολλανδός κ. Μάρτιν Φέρβεϊ ως διάδοχος του Γερμανού Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αθλητισμός

  • Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η Εθνική Ολλανδίας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς την εντός έδρας αποτυχία από την Ισλανδία (0-1) την περασμένη Πέμπτη ακολούθησε απόψε βαριά ήττα με 3-0 στο στάδιο «Konya Buyuksehir» από την Τουρκία. Η Ισλανδία θα είναι ακόμη μία από τις "Σταχτοπούτες" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016 στη Γαλλία, κι ας μην μπόρεσε να νικήσει στην έδρα της την ουραγό του 1ου ομίλου, Καζακστάν, παραχωρώντας "λευκή ισοπαλία". Μετά το πέρας της όγδοης αγωνιστικής οι Ισλανδοί ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με την Τσεχία στους 19 βαθμούς, αλλά δημιούργησαν διαφορά 7 πόντων από την τρίτη Τουρκία, που όπως είναι φυσικό δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.
  • Η Εθνική ομάδα θα αναζητήσει το βράδυ της Δευτέρας (21:45) στη «National Arena» του Βουκουρεστίου την πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, με τον (υπηρεσιακό) ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνα και τον Ορέστη Καρνέζη, που εκπροσώπησε τους διεθνείς, να δηλώνουν ότι όσο δύσκολο κι αν είναι το παιχνίδι απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οφείλει να πράξει το καθήκον του και να σεβαστεί την ιστορία του.
  • Στη Ρουμανία βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακή η Εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς τη Δευτέρα αντιμετωπίζει το αντίστοιχο συγκρότημα για τα προκριματικά του EURO 2016.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου