Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 21 Σεπεμβρίου, 2015

  • Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων, ενώ δεν επέτρεψε να συμμετέχουν 7 κόμματα και 5 υποψήφιοι βουλευτές.
  • Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή ανακοίνωσε την Παρασκευή η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Θα δραστηριοποιηθεί τώρα «με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».
  • «Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι’ αυτούς, μαζί τους».
  • Επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την σύντομη στάση του στην Κομοτηνή, την Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».
  • Της πρότασης της Κομισιόν για την ανακατανομή συνολικά 160.000 προσφύγων στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ υπεραμύνεται ο Δ.Αβραμόπουλος, χαρακτηρίζοντας την προσφυγική κρίση ως «crash test» για την Ευρώπη. Τονίζοντας ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ, ο επίτροπος δηλώνει ότι στόχος είναι ο περιορισμός της πίεσης στις χώρες που πλήττονται περισσότερο.

Κόσμος

  • Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο ένας άνδρας, ο οποίος το 2011 έκλεισε τον γιο του, ηλικίας 3,5 ετών, σε πλυντήριο ρούχων, το οποίο έθεσε σε λειτουργία, επειδή εκείνη την ημέρα δεν ήταν φρόνιμος στο σχολείο του. Η πρώην σύζυγός του κρίθηκε ένοχη για συνέργεια και βιαιοπραγίες και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.
  • Σχεδόν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν την Παρασκευή σε μαζική διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτητοποίησης με αφορμή την εθνική εορτή της Καταλονίας, τη Ντιάδα, στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία.
  • Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν λόγω της κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες εβδομάδες πριν το ετήσιο προσκύνημα (Χατζ). Σκηνές πανικού με ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν επικράτησαν στο Μεγάλο Τέμενος, το ήταν κατάμεστο από πιστούς για την προσευχή της Παρασκευής. Φωτορεπορτάζ
  • Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για τον τρόπο διαδοχής του Γενικού Γραμματέα Μπαν Γκι-μουν, βάζοντας τέλος στην «παντοδυναμία» του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιλέγει τον κατάλληλο υποψήφιο. «Είναι σαν να λειτουργεί ο ΟΗΕ σαν μια πολυεθνική που αναζητά γενικό διευθυντή» εξηγεί διπλωμάτης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους· θα προτιμηθούν γυναίκες με διοικητικές, ηγετικές και διπλωματικές ικανότητες.
  • Η Αντα Κολάου είναι διατεθειμένη να επιβάλει χρηματικά πρόστιμα σε μεγάλες τράπεζες, όπως η BBVA, η Banco Sabadell και η Sareb. Αυτό θα συμβεί, επειδή οι τράπεζες κρατούν για περισσότερα από δύο χρόνια άδεια τα κατασχεμένα σπίτια, αντί να τα προσφέρουν στο δήμο για να τα χρησιμοποιήσει για τους πένητες και τους άστεγους.

Οικονομία

  • «Χαριστική βολή» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα χαρακτηρίζει την κατάργηση της προβλεπόμενης ρύθμισης για ένταξή τους στο μειωμένο συντελεστή φορολόγησης για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων & Διαμερισμάτων (ΣΕΕΔΔΕ) Κ.Μπρεντάνος.
  • Πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών, εξασφαλίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Η σχετική απόφαση του Τρ.Αλεξιάδη για επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
  • Από τη νέα κυβέρνηση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, όμως η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε απάντηση δήλωσης του τέως υπουργού Θοδωρή Δρίτσα για την πορεία αποκρατικοποίησης του Οργανισμού.

Αθλητισμός

  • Τι και αν αγωνιζόμενος με την Εθνική έχει πάψει να βρίσκει δίχτυα, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ο Κώστας Μήτρογλου τα πάει μια χαρά με τη φανέλα της Μπενφίκα, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ το βράδυ της Παρασκευής. Έπειτα από εκείνο της πρεμιέρας, ο διεθνής επιθετικός, αγωνιζόμενος απέναντι στη Μπλενένσες, άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά, ενώ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 53' ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
  • Κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική της Premier League, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου αντιμέτωπες τίθενται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ». Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού ισπανικού πρωταθλήματος διεξάγεται το Σάββατο στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής τη Μπαρτσελόνα. Με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Αουγκσμπουργκ για την 4η αγωνιστική της Bundesliga. Το ντέρμπι του Μιλάνου ή «Derby della Madonnina», όπως είναι πιο γνωστό, δεσπόζει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.
  • Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ TV εξέδωσε ο ΠΣΑΤ. Ο δημοσιογράφος της συνδρομητικής τηλεόρασης ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στο κανάλι, επειδή… εξέφρασε άποψη που έθιξε τα συμφέροντα συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού συλλόγου. Είναι γνωστό άλλωστε, πως η κρίση, η γνώμη, η άποψη και το σχόλιο έχουν ποινικοποιηθεί από ορισμένους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου