Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Με νέα ανακοίνωση η ΕΡΤ απαντά στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ενόχλησή του προς την διοίκηση, κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση και για «αυλοκόλακες» της ΕΡΤ που κάνουν ζημιά στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Η διοίκηση της ΕΡΤ παραθέτει στοιχεία, με τα οποία-όπως αναφέρει-υπερασπίζεται το ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την «αμερόληπτη στάση της».
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα θα φιλοξενήσει απόψε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Γκρεγκ Λουγκάνις, ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών στον χώρο των καταδύσεων, έρχεται στην Ελλάδα και θα μιλήσει στο ελληνικό κοινό.  Ο διάσημος Ολυμπιονίκης, μέσα από μια προσωπική βιωματική αφήγηση, θα αναφερθεί στον αγώνα του κατά του κοινωνικού στιγματισμού σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε καν τι ήταν ο ιός HIV.
  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών» κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας.
  • «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα πρέπει άμεσα να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, ότι για ένα διάστημα τριών ετών η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή προέχει η σταθερότητα στην οικονομία» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
  • Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόσμος

  • Δεκαπεντάχρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ επειδή φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα Φραγκίσκου στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του σε αμερικανικό έδαφος. O ανήλικος που συνελήφθη στη Φιλαδέλφεια (βορειοανατολικά) «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.
  • Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας στην Γιονγκμπιόν, ισχυρίζεται η Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρειος Κορέα ισχυρίζεται ότι βελτιώνει τα πυρηνικά της όπλα «σε ποιότητα και ποσότητα».
  • Η Αυστρία επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία από τα μεσάνυχτα απόψε (01.00 ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, δύο ημέρες μετά την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους  ελέγχους στα σύνορά της.
  • Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκράτες εάν επιθυμεί να τερματιστεί η τρέχουσα προσφυγική κρίση. Παράλληλα, σημείωσε ότι μία πολιτική λύση στη χώρα θα είναι δυνατή μόνο μετά τη συντριβή των τρομοκρατών στη χώρα. Κάθε συμβιβασμό με τον Άσαντ απέκλεισε ο γάλλος πρωθυπουργός, την ώρα που ο ρώσος πρόεδρος σημείωνε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς.
  • Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία επιχειρούν να διασχίζουν περπατώντας τα 250 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κωνσταντινούπολη από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στις Καστανιές του Έβρου. Μετά τις τραγωδίες στο Αιγαίου αρκετοί πρόσφυγες προτίμησαν να δοκιμάσουν τη χερσαία δίοδο για να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, με προορισμό κυρίως τη Γερμανία.

Οικονομία

  • «Το τρίτο μνημόνιο με συγκεκριμένο 'πακέτο μέτρων' τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη ρύθμιση των 100 δόσεων», αναφέρει σε δήλωσή της η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και σημερινή υποψήφια βουλευτής Β΄Αθηνών της Λαϊκής Ενότητας, Νάντια Βαλαβάνη. Εγκαλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενώ προεκλογικά επικαλείται τα οφέλη του συγκεκριμένου μέτρου, αποκρύβει τι θα συμβεί με την εφαρμογή του μνημονίου.
  • Εκτός από τους ανθρωπιστικούς λόγους, που θα έπρεπε να αρκούν, οικονομολόγοι τονίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί τους πρόσφυγες και για οικονομικούς λόγους. Οι άνθρωποι αυτοί θα στηρίξουν την ανάπτυξη, και μάλιστα με μικρό κόστος για την ΕΕ, λένε. Πάντως «η υποδοχή προσφύγων είναι ανθρωπιστική απόφαση, δεν μπορεί να είναι οικονομική» αποκαθιστά την τάξη ο Ζαν-Κριστόφ Ντιμόν του ΟΟΣΑ, προσθέτοντας ότι «έχει ένα κόστος, που κατανέμεται σε πολλά χρόνια, και δεν είναι σοβαρό».
  • Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες, με συμψηφισμό αναδρομικών συντάξεων, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 81' η Γιουβέντους ανέτρεψε το σκορ και έφυγε νικήτρια από το Μάντσεστερ με 2-1 επί της Σίτι στο σημαντικότερο ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. Χατ τρικ σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 4-0 της Ρεάλ επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ η Αϊντχόφεν νίκησε με ανατροπή με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γκολ ο Μήτρογλου στο 2-0 της Μπενφίκα επί της Αστάνα, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με 2-0 από την Τουρκία επί της Γαλατάσαραϊ. Νίκες για την Παρί Σεν Ζερμέν (2-0) επί της Μάλμε, της Βόλφσμπουργκ (1-0) επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Σεβίλης (3-0) επί της Γκλάντμπαχ.
  • Στα άκρα περνάει η αντιπαράθεση της ΑΕΚ με την ΕΠΟ. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τον Γ. Γκιρτζίκη ως «πρόεδρο-μαριονέτα» με αφορμή τη -φημολογούμενη- αντικατάσταση του Γ. Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή πρόεδρου της ΚΕΔ.
  • Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα έγινε ο πρώτος προπονητής που απολύεται στη φετινή Super League. Ο Πανθρακικός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ισπανό, που είχε αναλάβει τον Νοέμβριο του 2014 αντικαθιστώντας τον Ακη Μάντζιο και κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Όμως, στη νέα σεζόν η ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε με τρεις διαδοχικές ήττες.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου