Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Στην κριτική της αντιπολίτευσης περί δημιουργίας «μαύρης τρύπας» στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας απαντά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. «Για να υπάρξει έλλειμμα πρέπει να συντρέχουν δύο παραδοχές: να έχει ήδη δημιουργηθεί και να υφίσταται ακόμη» λέει. Το ταμειακό έλλειμμα του ΟΑΣΑ αναμένεται να φτάσει στο τέλος του έτους τα 60 εκατ. ευρώ.
  • Από σήμερα, Πέμπτη μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.
  • Σε ρυθμούς που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υποτονικοί κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών.
  • Εφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
  • Χωρίς να λείψουν οι στιγμές αντιπαράθεσης, παρά τους αυστηρούς κανόνες που είχε θέσει η διακομματική, ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο κυριάρχησαν τα θέματα της οικονομίας και των μετεκλογικών συνεργασιών. Στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, της ερχόμενης εβδομάδας, θα λάβουν μέρος μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κόσμος

  • Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.
  • Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ακινητοποίησαν στο έδαφος τον αμερικανό πρώην σταρ του τένις Τζέιμς Μπλέικ, του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν στο τμήμα πριν συνειδητοποιήσουν ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο.
  • Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε «βαθιές ανησυχίες» για τις αναφορές ότι η Ρωσία ενδέχεται να έχει αναπτύξει στρατιώτες και αεροσκάφη στην Συρία, σημειώνοντας πως ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
  • Την απόλυση διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καμπέρα στην Αυστραλία διέξατε η υπουργός Παιδείας της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι το διδακτικό προσωπικό κλείδωσε σε κλουβί 10χρονο μαθητή που υπέφερε από διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.
  • Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε την Τετάρτη τα έκτακτα μέτρα αλληλεγγύης που θα επιστρέψουν την μετεγκατάσταση 16.000 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και άλλων 24.000 από την Ιταλία προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ σε διάστημα δύο ετών. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στις ταχέως μεταβαλλόμενες ροές προσφύγων.

Οικονομία

  • Πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  • Εννέα βασικές αρχές για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους αναμένεται να τεθούν σήμερα Πέμπτη σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Κατά τις αρχές αυτές οι χώρες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αναδιαρθρώνουν τα χρέη τους με διαφάνεια, αμεροληψία, ισότιμη μεταχείριση, ασυλία, νομιμότητα, αειφορία, αλλά και στην βάση πλειοψηφικών αποφάσεων.
  • Δεν έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αφού περισσότεροι από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ. Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε, είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να συνεχιστεί μετεκλογικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Αθλητισμός

  • Μόλις δύο ημέρες αφότου η Γενική Συνέλευση του ΑΣ Αρη αποφάσισε να παραδώσει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος στον επιχειρηματία Νίκο Αρβανιτίδη, γιο του πρώην ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. ανέθεσε την εφορία του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Θεόδωρο Καρυπίδη.
  • Η απώλεια της ευρωπαϊκής πορείας στοίχισε οικονομικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που όπως ήταν φυσιολογικό θα έπρεπε να βρει τρόπους για να καλύψει τη... χασούρα της. Έτσι, στο «πράσινο» ΔΣ, αποφασίστηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ανώτατου ύψους 10 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν μεταξύ άλλων τα περίπου 4,2 εκατ. ευρώ από το Europa League. Έτσι, η ΠΑΕ κάλεσε τους μετόχους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου, με κύριο θέμα συζήτησης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ο Καλογερόπουλος από το Σύνδεσμο της Αθήνας, ο Παππάς από τον ίδιο Σύνδεσμο και ο Μάνταλος από την Καβάλα ορίστηκαν από την ΚΕΔ για να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακός-Πλατανιάς, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου