Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Με συγκεντρώσεις τιμάται η εργατική Πρωτομαγιά

Ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη αποτελεί η σημερινή 1η του Μάη. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, τν Μάη του 1886 που ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Φέτος, οι εκδηλώσεις τιμής και δόξας, έχουν περισσότερο αγωνιστικό χαρακτήρα, αφού εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, θέλουν αυτή τη ημέρα να δώσουν ένα ακόμα μήνυμα για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στον Πύργο, για τον εορτασμό της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί πορείες και συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ, τα Ταξικά Συνδικάτα και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας, που καλούν εργαζόμενους και ανέργους για μαζική συμμετοχή.

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στα γραφεία του στον Πύργο και καλεί εργαζόμενους και ανέργους να δώσουν δυναμικό παρών.

Στις 10:00 το πρωί, στο 2ο Λύκειο Πύργου, έχει δοθεί το «απεργιακό» ραντεβού της ΕΛΜΕ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Ηλείας, καλώντας όλους των εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους των παραπάνω σωματείων να συμμετάσχουν.

Η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ και τα Ταξικά Συνδικάτα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου ενώ όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί πορεία προς στο Μνημείο Καλάκου για κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου