Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Απαλλαγή από το παρελθόν πρώτος στόχος του Α. Σαμαρά.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται Ομάδα Παρακολούθησης του Προγράμματος που συνοδεύει τη Συμφωνία Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την Ομάδα Παρακολούθησης θα συντονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Γραμματέας της Επιτροπής αναλαμβάνει η κα Ελένη Ρωμαϊδου, Οικονομολόγος.
Σκοπός σύστασης της Ομάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, είναι η παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και η υποβολή προτάσεων οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία του Κόμματος, με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.
Η απόφαση αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη βούληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει διαρκής και σε βάθος αξιολόγηση των εξελίξεων στην Οικονομία, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, και να αναπτυχθούν πρόσθετες συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας που δοκιμάζεται από την κρίση».
Η απαλλαγή της Ν.Δ από τα «βαρίδια» της θα γίνει μέσω της πρόσφατα συσταθείσας επιτροπής αξιολόγησης του κόμματος όχι με διαγραφές. Αυτό υπαινίσσεται ο Α. Σαμαράς, στη συνέντευξή που παραχωρεί σήμερα στην «ΚΕ».
Ο αρχηγός της Ν.Δ δεν απαντά ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα «περάσει» από την επιτροπή αξιολόγησης. Καταφεύγει στο καταστατικό του κόμματος, όπου στο άρθρο 21 προβλέπεται η αυτοδίκαιη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών στους πίνακες των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές. Αλλά προσθέτει ότι η νέα επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει καθημερινά και θα ανανεώνει τα στελέχη της παράταξης.
Παράλληλα προσφέρει πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κ. Καραμανλή ενώ θεωρεί ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, θα «πληρώσει» την επιλογή της να υπερψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα. Ο Αντ. Σαμαράς αποκλείει συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνήσεις συνεργασίας και δεν αποκλείει εμμέσως επιμέρους συνεργασίες με τον ΛΑΟΣ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Εθελοντικών Ομάδων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτεία ότι είναι απούσα από τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.
«Ο Υμηττός παραμένει ζωντανός χάρη στην αυτοθυσία των Πυροσβεστών, των Εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τον προστατεύουν όλο τον χρόνο», είπε ο κ Σαμαράς και πρόσθεσε:. «Η πολιτεία είναι απούσα! Η πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα, αλλά καθημερινός τρόπος ζωής. Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και όμως:

• κανένας δασικός δρόμος δεν έχει συντηρηθεί
• τα σκουπίδια δεν έχουν καθαριστεί
• κανένα αντιπυρικό έργο δεν έχει εγκριθεί
• ενώ η επιχορήγηση για την πολιτική προστασία στον Υμηττό μειώθηκε στο 50%».

Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς επιτρέπει ο Υμηττός να μένει ανοχύρωτος, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κρίσιμη περίοδος.

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου