Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Διεθνή Κατακραυγή

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των 32 χωρών των οποίων πολίτες τους επέβαιναν στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα. ΕΕ, ΟΗΕ, Αραβικός Σύνδεσμος και Βατικανό κατηγόρησαν το Ισραήλ για δυσανάλογη χρήση βίας, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση. Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε η Τουρκία, που ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ.

Η ισραηλινή επιδρομή έδωσε τη χαριστική βολή στις προσπάθειες του Ισραήλ να διατηρήσει τον αποκλεισμό επί της Λωρίδας της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, αποφεύγοντας παράλληλα τη διεθνή κατακραυγή. "Θα υπάρξει μεγάλο σκάνδαλο, χωρίς αμφιβολία", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν κατηγόρησε τους ακτιβιστές για άσκηση βίας και τους χαρακτήρισε συμμάχους των Ισλαμιστών, εχθρών του Ισραήλ στη Χαμάς και στην Αλ Κάιντα. «Εάν είχαν περάσει, θα άνοιγαν δρόμο λαθρεμπορίου όπλων προς τη Γάζα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο χαλάρωσης του αποκλεισμού.
Οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού στη Γάζα, στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο, καθώς και στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το βόρειο Ισραήλ, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν την πληροφορία ότι ο Σέιχ Ράεντ Σάλαχ, εξέχων ιερωμένος της αραβικής κοινότητας του βορείου Ισραήλ περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται στην Οτάβα και σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο επισπεύδει την επιστροφή του στο Ισραήλ, ακυρώνοντας την αυριανή (Τρίτη) του συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω έμμεσων συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές υπό τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον.
Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από τη Βραζιλία όπου βρισκόταν, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός διέκοψε την επίσκεψή του στη Χιλή και επιστρέφει στην Τουρκία.
Για σφαγή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου