Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

12ο Συνέδριο ΠΟΑΚ

Από “ένα” σύλλογο η Εκτελεστική Επιτροπή!
Ολοκληρώθηκε χθες περί τις 6:00 το βράδυ το Συνέδριο/Hμερίδα της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Την ημερήσια διάταξη την είχαμε ανεβάσει στην ιστοσελίδα την Παρασκευή 21 Μαΐου.
Το συνέδριο άρχισε με προσευχή που έκανε ο ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού της Αναλήψεως, Fairview, NJ, και ακολούθησαν τα διαδικαστικά. Πρόεδρος Συνεδρίου εξελέγει ο κ. Βασίλειος Καυκάς και Γραμματέας η κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου. Σε αρκετά θέματα της ημερήσιας διάταξης οι αντιπρόσωποι δεν ήσαν ενημερωμένοι από τα σωματεία τους με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το φετινό Συνέδριο ήταν υποβαθμισμένο εν σύγκριση με άλλα χρόνια. Ενώ η μεθόδευση της οργανωτικής επιτροπής στην διοργάνωση του Συνεδρίου ναι μεν έδωσε μία οικονομική ανάσα στους συλλόγους γιατί δεν κατέβαλαν τις εισφορές και το αντίτιμο των αντιπροσώπων.   Έγινε αναστολή των εισφορών των Συλλόγων για τα δύο τελευταία χρόνια και οι εισφορές των συνέδρων για το φετινό Συνέδριο.   Από την άλλη μεριά έβαλε ”εκβιαστικό” όρο στην ολομέλεια. Αυτό κι εάν ήταν απαράδεκτο. Ενώ όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας θυμηθήκαμε την λαϊκή παροιμία “εσύ που έφαγες το αυγό”.
Έγινε απολογισμός του απερχόμενου Προέδρου κ. Γεωργίου Παναγουλόπουλου και οικονομικώς απολογισμός από την Ταμία κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου τους οποίους απεδέχθη η ολομέλεια.
Από το Τορόντο παρευρέθηκε μόνο ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΚ κ. Κώστας Κουτρουμπής ενώ από του Ηλειακούς Συλλόγους του Σικάγου και του Μόντρεαλ δεν παρευρεθεί κανένας και ούτε έστειλαν ένα μήνυμα. Να σημειώσουμε ότι ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν από το Σικάγο και όχι μόνο δεν παρευρέθη αλλά και δεν παρουσιάστηκε ούτε σε μία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τα δύο τελευταία χρόνια! Έτσι στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πανηλειακός Σύλλογος της Νέας Υόρκης, ο Σύλλογος ΚΟΡΟΙΒΟΣ του NJ (μέλη του Κόροιβου είναι και μέλη στη Νέα Υόρκη) ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης με 7 αντιπροσώπους και το Τορόντο μόνο έναν, τον κ. Κουτρουμπή.
Θετικό ήταν ότι ανάμεσα στους αντιπροσώπους ήταν και 4 νέοι οι οποίοι είχαν γνώμη! Ακόμη να σημειώσουμε την παρουσία του κ. Μπάμπη Τσουκαλά από την Virginia.
Έγινε συζήτηση για τα ΗΛΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και η ολομέλεια αποφάσισε να διατηρηθεί η Επιτροπή Ηλειακού Χωρίου από τους Δημ. Καυκά, Κώστα Κουτρουμπή, Λουκά Μαρίτσα, Παναγιώτη Σπηλιώπουλου και Νίκου Τεντόπουλου ενώ στην επιτροπή μπήκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ν. Υ κ. Ηλίας Δημητρόπουλος.
Κάποιοι αναφέρθηκαν στα πεταχτά για αυτή την ιστοσελίδα ενώ άλλοι μάλλον δεν κατάλαβαν τι ακριβώς σημαίνει η επικοινωνία με το διαδύκτιο.
Στο καταστατικό έγιναν σημαντικές αλλαγές: Μειώθηκε ο αριθμός της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά 4 άτομα, ήτοι Β’ Αντιπρόεδρος, Ύπευθυνος Δημοσίων Σχέσεων και των 2 Κυβερνητών. Δηλαδή η νέα Διοίκηση από 15μελή θα είναι 11μελή. Η ετήσια εισφορά μειώθηκα από $250 σε $150 και άλλα.

Έγινε αναφορά στη νομική υπόσταση της ΠΟΑΚ και όλων των Συλλόγων της. Εάν πληρούν τους όρους λειτουργίας. Κατί που θα πρέπει να επιμεληθεί η νέα διοίκηση.

Εφορευτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:  Κώστας Κουτρουμπής, Αγης Τριανταφυλλόπουλος, Γεωργία Παπαδοπούλου.

Στο τέλος έγιναν οι εκλογές από τις οποίες εξελέγει το Δ.Σ που είναι:
Λουκάς Μαρίτσας, Πρόεδρος από Νέα Ιερσέη αλλά και μέλος Νέας Υόρκης
Παναγιώτης Πλιάκας, Αντιπρόεδρος, Νέα Υόρκη
Ελένη Πάππας, Γραμματέας Νέα Υόρκη
Νίκος Κωστόπουλος, Ταμίας Νέα Υόρκη
Αντώνης Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Νεολαίας, Νέα Υόρκη

Αναπληρωματικοί:
Σπύρος Κοκκώνης Νέα Υόρκη
Ηλίας Δημητρόπουλος, Νέα Υόρκη

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Ντίνος Λυκογιάννης, Νέα Υόρκη
Δημήτριος Παπαδάτος, Νέα Ιερσέη
Θεοδώρα Χρονοπούλου, Βοστώνη

Αναμένουμε τη στάση του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης και η απόφαση που θα παρθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σχετικά με την Ομοσπονδία.

Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου