Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αντιπαράθεση για τον «Καλλικράτη» στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον υπουργό Εσωτερικών

Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τον «Καλλικράτη» ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση του ν/σ στη Βουλή.
Κατά τη συζήτηση του ν/σ σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σαμαρά και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση,
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μνημείο για το πώς δεν πρέπει να γίνεται μια τέτοιου είδους διοικητική μεταρρύθμιση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβίασε τα κριτήρια των συνενώσεων με τρόπο "που αποδεικνύει ολοφάνερες σκοπιμότητες κομματικής κοπτοραπτικής".
«Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη μεταρρύθμιση αυτή πολύ πιο κουτσουρουμένη, πιο στρεβλή και πολύ πιο μικροκομματική, χωρίς χρήματα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ανάγκη μιας συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν γίνεται με τον "Καλλικράτη", που διατηρεί και αναπαράγει τις παθογένειες του "Καποδίστρια".
Ακόμα, είπε ότι από την προβλεπόμενη χρηματοδότηση του "Καλλικράτη" δεν θα δοθεί ούτε το ένα δέκατο και πρόσθεσε ότι «δέσμευση της ΝΔ είναι να κάνει στην πραγματικότητα και με υγιείς και βιώσιμους όρους αυτό που σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει στα χαρτιά και προωθεί με στρεβλό τρόπο».
Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε για τα κριτήρια των συνενώσεων, κάνοντας λόγο για "προχειρότητα, κομματικές σκοπιμότητες και δογματισμό".
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα αντιμετωπίσει άμεσα τα πιο κραυγαλέα προβλήματα συνενώσεων και θα φέρει νέα πρόταση "συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης βιώσιμης, λειτουργικής και αναπτυξιακής".
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι 325 δήμοι με τις 13 περιφέρειες πέρα από τη συμβολή τους σημαίνουν και μια βαθιά ισορροπία του πολιτικού συστήματος.
Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Ραγκούσης στο θέμα εξασφάλισης των πόρων, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την εμμονή κάποιων και έωλη την κριτική τους για ελλιπή χρηματοδότηση του "Καλλικράτη".
«Για πρώτη εξασφαλίζονται βιώσιμα έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτοί οι πόροι, αν ήταν σήμερα σε εφαρμογή ο Καλλικράτης, θα ήταν της τάξεως των 4 δισ. 600 εκατ. ευρώ, ενώ με το σημερινό καθεστώς θα ήταν 3 δισ. 50 εκατ. ευρώ, περίπου 1,5 δισ. λιγότερα, ενώ για το 2011 θα είναι 5 δισ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Το μέτωπο των κινητοποιήσεων
Όσον αφορά το μέτωπο των κινητοποιήσεων για τον "Καλλικράτη" κλειστή είναι η εθνική Κορίνθου - Πατρών στα Ζαχλωρίτικα, από κατοίκους της περιοχής. Κλειστή και η παλαιά εθνική οδός.
Συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή επι της Βασιλίσσης Σοφίας παραμένουν κάτοικοι απο Ναύπακτο, Αμφίκλεια και Γορτυνία. Αποκλεισμένο παραμένει το λιμανι της Κυλλήνης από περιπου 30 άτομα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου