Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης


Στην «αντεπίθεση» πέρασαν χθες, νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ανδραβίδας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη στην είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης, ενώ την ίδια στιγμή, έμπαινε «λουκέτο» στο δημαρχείο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της «ανιστόρητης» απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να χαρακτηρίσει ως ιστορική έδρα του νέου δήμου τη Βάρδα.
Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της Ανδραβίδας που συγκεντρώθηκαν στις 7 το πρωί στην είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης κρατώντας στα χέρια μαύρες σημαίες. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δρόμος αποκλείστηκε από ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Απαιτούμε το όνομα του νέου δήμου Ανδραβίδα».
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διαδήλωσαν τα αιτήματά τους, ενώ στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν χρειάστηκε, καθώς η κινητοποίηση είχε καθαρά ειρηνικό και συμβολικό χαρακτήρα.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης στο οποίο κρεμάστηκε το πανό και αναρτήθηκαν οι μαύρες σημαίες, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το κτίριο παρέμεινε κλειστό και οι υπηρεσίες του δεν εργάστηκαν.

Τελεσίγραφο στους βουλευτές
Αμέσως μετά το τέλος της κινητοποίησης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Ιωάννης Παπανδρέου με την επικεφαλής της αντιπολίτευσής του κα. Βούλα Βατσή και ο δήμαρχος Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης μαζί με τον επικεφαλής τις αντιπολίτευσης του δήμου κ. Σωτήρη Θανασούλα και στενοί συνεργάτες και από την πλευρά των δύο δήμων, αναχώρησαν για την Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τους Ηλείους Βουλευτές.
Η αντιπροσωπεία των αιρετών των δύο δήμων έδωσαν για μια ακόμα φορά στους βουλευτές του νομού τα ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων και των λαϊκών τους συνελεύσεων, ενώ τους ζήτησαν να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην συζήτηση του νομοσχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δύο δήμων τόνισαν στους βουλευτές ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να τους «ξαναενοχλήσουν», αλλά ότι πλέον, θα περιμένουν «τα καλά νέα».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου