Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης


Στην «αντεπίθεση» πέρασαν χθες, νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ανδραβίδας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη στην είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης, ενώ την ίδια στιγμή, έμπαινε «λουκέτο» στο δημαρχείο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της «ανιστόρητης» απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να χαρακτηρίσει ως ιστορική έδρα του νέου δήμου τη Βάρδα.
Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της Ανδραβίδας που συγκεντρώθηκαν στις 7 το πρωί στην είσοδο της 117 Πτέρυγας Μάχης κρατώντας στα χέρια μαύρες σημαίες. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δρόμος αποκλείστηκε από ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Απαιτούμε το όνομα του νέου δήμου Ανδραβίδα».
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διαδήλωσαν τα αιτήματά τους, ενώ στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν χρειάστηκε, καθώς η κινητοποίηση είχε καθαρά ειρηνικό και συμβολικό χαρακτήρα.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης στο οποίο κρεμάστηκε το πανό και αναρτήθηκαν οι μαύρες σημαίες, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το κτίριο παρέμεινε κλειστό και οι υπηρεσίες του δεν εργάστηκαν.

Τελεσίγραφο στους βουλευτές
Αμέσως μετά το τέλος της κινητοποίησης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Ιωάννης Παπανδρέου με την επικεφαλής της αντιπολίτευσής του κα. Βούλα Βατσή και ο δήμαρχος Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης μαζί με τον επικεφαλής τις αντιπολίτευσης του δήμου κ. Σωτήρη Θανασούλα και στενοί συνεργάτες και από την πλευρά των δύο δήμων, αναχώρησαν για την Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τους Ηλείους Βουλευτές.
Η αντιπροσωπεία των αιρετών των δύο δήμων έδωσαν για μια ακόμα φορά στους βουλευτές του νομού τα ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων και των λαϊκών τους συνελεύσεων, ενώ τους ζήτησαν να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην συζήτηση του νομοσχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δύο δήμων τόνισαν στους βουλευτές ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να τους «ξαναενοχλήσουν», αλλά ότι πλέον, θα περιμένουν «τα καλά νέα».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου