Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Διόδια στην Εγνατία οδό

Aπό το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά

19/05/2010
Παγώνει το υπουργείο Yποδομών τη διαπραγμάτευση για μείωση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Αιτία, όπως αναφέρει, η άνοδος των επιτοκίων, τα οποία είναι σήμερα κατά πολύ υψηλότερα απο αυτά που ίσχυαν το 2007, όταν υπεγράφησαν οι συμβάσεις, καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Παραλληλα, προωθείται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τη οποία η μη καταβολή διοδίων θα θεωρείται φορολογικό αδίκημα, καθώς το δημόσιο χάνει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί.
Εν τω μεταξύ, σε δύο μήνες αρχίζει η λειτουργία των διοδίων στα Μάλγαρα στην Εγνατία οδό και ένα μήνα αργότερα θα λειτουργήσει επίσης σταθμός στον Πολύμυλο. Το αντίτιμο των διοδίων καθορίζεται σε τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο και σε έξι μήνες θα διαμορφωθεί συνολικά στα 2,80 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του, ή μέσω Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα, μέσω κάμερας.
Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά.
Σε ό,τι αφορά το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρόμους, που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου