Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αδελφοποίηση των τριών νοσοκομείων

«Ένας στους τέσσερις ασθενείς που έρχεται στο Ρίο είναι από την Ηλεία και αυτό πρέπει να σταματήσει», επεσήμανε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ Παναγιώτης Γκούμας κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την αδελφοποίηση των νοσοκομείων του νομού.
«Η αδερφοποίηση των νοσοκομείων είναι και πολύ καλή λέξη, γιατί ούτε συγχώνευση λέει, ούτε κατάργηση λέει και απορώ πως δεν ζητήθηκε μέχρι σήμερα από την κοινωνία. Είναι πολύ κακό να μην μπορεί να βρεις στο νομό σου υψηλό επίπεδο υγείας. Για αυτό και η κα Σιουρούνη είναι άξια συγχαρητηρίων για την πρωτοβουλία που πήρε για την κατάρτιση κοινού προγράμματος εφημεριών με τα άλλα δύο νοσοκομεία του νομού.
Εκείνο που θέλουμε να ακούσουμε από τους παράγοντες των νοσοκομείων της Ηλείας είναι οι θέσεις τους, για το πώς θα μπορέσουμε, αντί να φτιάχνουμε σπιτάκια, να φτιάξουμε μια «πολυκατοικία» για την υγεία στο νομό Ηλείας», τόνισε ο κ Γκούμας που εξέφρασε την αισιοδοξία του θα γίνει ένα καλό βήμα προόδου στο τομέα της υγείας στο νομό.
«Δεν θα υλοποιηθούν τα πάντα, δεν θα λυθούν όλα. Το να λυθούν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας δεν γίνεται. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Και αν το έλεγα αυτό δημοσίως θα έλεγα ψέματα ή θα ήμουν επιπόλαιος.
Απλώς πρέπει να κάνουμε ένα καλό βήμα και γιατί αυτή τη στιγμή έχω να σας πω δημόσια ότι ένας στους τέσσερις προσερχόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, είναι από την Ηλεία.
Υπάρχει μεγάλος αριθμός διακομιδών και αυτό πρέπει να σταματήσει για πάρα πολλούς λόγους. Είναι μια ταλαιπωρία και μια οικονομική αιμορραγία. Ζήτησα τη συνεργασία όλων των γιατρών και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε», τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ενοποίηση οργανισμών
Για το θέμα της ενοποίησης των τριών οργανισμών σε ένα ο κ Γκούμας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για να γίνει η όποια τροποποίηση χρειάζεται πολιτική βούληση. Εκείνο που μπορούμε να εισηγηθούμε από τη θέση μας στην Πολιτεία είναι η κατάσταση και ορισμένες πιθανές λύσεις. Αυτό θα γίνει. Επίσης μπορώ να καταθέσω και την προσωπική μου γνώμη, διότι θεωρώ τον εαυτό μου λίγο πατριώτη καθώς είμαι από την Αχαΐα.

Πιστεύω ότι τροποποίηση του οργανισμού ή δημιουργία ενός κοινού και γενικότερα τα κοινά πράγματα, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μια θέση που δίνει λύσεις. Υπάρχουν και άλλες θέσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν. Πάντως δεν μπορεί να παραμείνουν τα πράγματα έτσι. Δεν σας κρύβω ότι σε άλλο μέρος της Ελλάδας που είχαμε παρόμοια προβλήματα η κοινωνία είναι πιο κινητοποιημένη. Το ζητάει η κοινωνία.
Δε νομίζω ότι καταργείται τίποτα. Δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση, περιμένω τις προτάσεις και τις θέσεις. Πολλές φορές κάτι γίνεται όχι για υποβάθμιση, αλλά αναβάθμιση. Αν εξηγήσουμε σωστά τι πρέπει να γίνει πιστεύω ότι θα δώσουμε τις λύσεις. Σας είπα ότι πρόκειται περί πολιτικής απόφασης, η οποία θα ζυμωθεί σε ένα διάστημα, έως ότου δούμε τι μπορούμε να κάνουμε…
Η ποιότητα προσφοράς υγείας στο νομό, δεν πρέπει να πέσει. Η ποιότητα, το προσφερόμενο προϊόν δεν πρέπει να πέσει. Πρέπει να γίνει πάση θυσία ένα νοικοκύρεμα», τόνισε ο κ Γκούμας.

Θα γίνουν προσλήψεις
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε πως σηκώνει βελτίωση η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο.

«Δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή και άνθρωποι θα έρθουν και παλαιές προσλήψεις γιατρών πρέπει να τεκμηριωθούν και είπα προηγούμενος να μην παραιτούνται οι γιατροί από τις εισηγητικές επιτροπές για να μπορέσουμε, γιατί υπάρχουν εμπόδια έτσι μέσα στα νοσοκομεία. Λύσεις θα βρεθούν να κάνουμε όμως μια πρόοδο.
Είδα νωρίτερα ανθρώπους υψηλής στάθμης, πολλούς από τους οποίους είχα και μαθητές ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Δεν θέλω να χαραμίζονται τέτοιοι άνθρωποι, να υπολειτουργούν», επεσημανε ο κ Γκούμας.
Αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΚΑΒ αποσαφηνίζοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και ότι με τον κ Ροτζιώκο που έχει τοποθετηθεί διοικητής όλης της Ελλάδος και τον κ Μπαράκο που είναι στην Δυτική Ελλάδο έχουν ιδιαίτερα καλή συνεργασία επισημαίνοντας πως ήδη στην Πάτρα έχει παρατηρηθεί ήδη πρόοδος καθώς και ότι έχουν μηχανογραφηθεί τα πάντα.

Νοσοκομείο που αξίζει στην Ηλεία
Ο υποδιοικήτης της 6ης ΥΠΕ κ Γιάννης Λαουδιάς μίλησε για προσπάθεια της δημιουργίας ενός νοσοκομείου του οποίου η λειτουργία του θα αξίζει στους Ηλείους.
«Νομίζω ότι η Ηλεία έχει ανάγκη ένα νοσοκομείο που το προσωπικό του και η λειτουργία του θα είναι τέτοια που να αξίζει στην Ηλεία. Σήμερα κάναμε την αρχή. Ήρθαμε για την εγκατάσταση δεν κάνουμε εξαγγελίες, ακούσαμε κάποια πράγματα και να είστε σίγουροι ότι θα έρθουμε ξανά.
Ανοίξαμε έναν διάλογο που θέλουμε να συνεχίσουμε. Όλα αυτά που ακούσατε για τις αδελφοποιήσεις και τις συνεργασίες θα βγουν μέσα από τον διάλογο που αρχίσαμε σήμερα με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό της Ηλείας και αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να δώσουμε προς τα έξω. Θέλουμε από εσάς να στηρίξετε τη νέα διοίκηση γιατί θα παρθούν αποφάσεις, να στηρίξετε την λειτουργία των μονάδων Υγεία και η προσπάθεια όλων να είναι πώς να πάμε μπροστά. Μην επικρατήσουν φανατισμοί και ακραίες απόψεις.
Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να χαλάσουμε ούτε να. Θέλουμε να συλλειτουργήσουν, να αδελφοποιηθούν οι μονάδες υγείας για το καλό των Ηλείων», επεσήμανε ο κ Λαουδιάς

Όλοι μαζί….
Από την πλευρά της νέας διοικητού του νοσοκομείου Πύργου κ Ελένης Σιουρούνης έγινε σαφές για μία ακόμη φορά πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τον καλό των Ηλείων πολιτών.
«Όντως υπάρχουν πολλά προβλήματα, δεσμεύομαι πάνω σε αυτό, στους κατοίκους της Ηλείας, στους ασθενείς του νοσοκομείου του Πύργου, ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν να βελτιωθούν οι συνθήκες παραμονής τους. Όσον αφορά το ιατρικό κομμάτι, εγώ μπορώ να εποπτεύω τις καλές υπηρεσίες δεν έχω άλλη αρμοδιότητα. Όσον αφορά το λοιπό κομμάτι, το ξενοδοχειακό, το φαγητό, την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια του προσωπικού, σε αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη και υπόσχομαι στους κατοίκους ότι θα κάνω τα αδύνατα – δυνατά.
Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ικανοποίηση των ασθενών. Και βέβαια για να έχουμε ικανοποιημένους ασθενείς θα πρέπει να έχουμε και ικανοποιημένους εργαζόμενους. Είναι δύσκολη δουλειά πάνω σε αυτό και θέλω οι κάτοικοι να δείξουν εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο, να έρχονται, σίγουρα πολλά πράγματα θα βελτιωθούν σίγουρα όσο περνά από το χέρι μου, θα υπάρξει αυτό το νοικοκύρεμα», τόνισε η κ Σιουρούνη.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Παναγιώτης Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου