Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Πιο αισιόδοξες οι προβλέψεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας το 2010

Μεταξύ 3,2% και 3,7% περιμένει η Fed πως θα αναπτυχθεί η οικονομίας των ΗΠΑ φέτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν μεταξύ 2,8%-3,5%, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας είναι εξίσου πιο αισιόδοξες για την ανεργία (που ανέρχεται σε 9,9%), την οποία βλέπουν να έχει υποχωρήσει μεταξύ 9,1% και 9,5% στο τέλος του έτους. Οι εκτιμήσεις της, τέλος, κάνουν λόγο για πληθωρισμό 1,2% (χωρίς τρόφιμα και καύσιμα).
Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη και τις δαπάνες των επιχειρήσεων δίνουν την εικόνα ανάκαμψης με μετριοπαθή ρυθμό, ο οποίος δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σύντομα εξαιτίας των εξελίξεων στην αγορά εργασίας.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης πάντως, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκαν διχασμένοι για το πότε θα έπρεπε η Fed να αρχίσει να πουλά τα χρεόγραφα (κυρίως υποθήκες) που είχε εξαγοράσει μετά το ξέσπασμα της κρίσης, συνολικού ύψους 1,25 τρισ. δολαρίων.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου