Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πιο αισιόδοξες οι προβλέψεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας το 2010

Μεταξύ 3,2% και 3,7% περιμένει η Fed πως θα αναπτυχθεί η οικονομίας των ΗΠΑ φέτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν μεταξύ 2,8%-3,5%, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας είναι εξίσου πιο αισιόδοξες για την ανεργία (που ανέρχεται σε 9,9%), την οποία βλέπουν να έχει υποχωρήσει μεταξύ 9,1% και 9,5% στο τέλος του έτους. Οι εκτιμήσεις της, τέλος, κάνουν λόγο για πληθωρισμό 1,2% (χωρίς τρόφιμα και καύσιμα).
Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη και τις δαπάνες των επιχειρήσεων δίνουν την εικόνα ανάκαμψης με μετριοπαθή ρυθμό, ο οποίος δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σύντομα εξαιτίας των εξελίξεων στην αγορά εργασίας.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης πάντως, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκαν διχασμένοι για το πότε θα έπρεπε η Fed να αρχίσει να πουλά τα χρεόγραφα (κυρίως υποθήκες) που είχε εξαγοράσει μετά το ξέσπασμα της κρίσης, συνολικού ύψους 1,25 τρισ. δολαρίων.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου