Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για Τ. Μαντέλη

Απόφαση της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντελη εξέδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η εισαγγελία Εφετών της Αθηνάς, μετά την παραδοχή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens ότι έλαβε 200 χιλιάδες μάρκα από την εταιρεία ως χορηγία.
Η διάταξη εκδόθηκε απο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλακο, μετά απο στοιχεία που έχουν προκύψει από τη δικαστική ερευνά για παράνομες πράξεις του κ. Μαντέλη και μετά το 2000, όποτε έπαψε να είναι υπουργός
Είναι υπό διερεύνηση αν ο κ. Μαντέλης αναχώρησε αργά την Τετάρτο το βράδυ για το Αζερμπαϊτζάν, όπως ελέγετο.
Στο μεταξύ, στα γραφεία της Siemens παραμένει το ΣΔΟΕ, μετα απο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Οι έρευνες εστιάζονται στην παραγραφή ή όχι των φορολογικών αδικημάτων, καθώς και τον ακριβή υπολογισμό των προστίμων και των προσαυξήσεων από την μη φορολόγηση του ποσου.

"Θλίβομαι και εξοργίζομαι"

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση μετά την ομολογία Μαντέλη για τα γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των εξεταστικών επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.
Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας.
Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου