Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

150.000 νεκροί ασφαλισμένοι – Όργιο σπατάλης σε νοσοκομεία

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε καταγγελίες για "μαϊμού" αναπηρικές συντάξεις, Τώρα πλέον υπηρεσίες τριών υπουργείων ερευνώντας σπατάλες ασφαλιστικών ταμείων σε νοσοκομεία, ανακάλυψαν νεκρούς ασφαλισμένους να τους γράφονται συνταγές φαρμάκων .
Το πρωτοφανές πρωτοφανές κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής".
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και θεωρούνται ακόμα ασφαλισμένοι να αγγίζει και τις 150.000...
Επίσης σύμφωνα πάντα με την έρευνα οι προμηθευτές ιατρικών υλικών χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές από αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο υλικό της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές.
Από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή με αυτό τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.
Επίσης, οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα υλικά χωρίς φειδώ και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμα και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.
"Όταν η έρευνα ολοκληρωθεί θα ασκηθούν διώξεις και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν", δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί την υπόθεση.
Μια άλλη διαπίστωση στην οποία έχουν καταλήξει οι ερευνητές είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν ακόμα να εκκαθαρίσουν τα αρχεία τους, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων.

Πηγή: KONTPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου