Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Απάντηση στην επιστολή Μπεμπονή και συμβουλή στο HANC

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ έχει Γενική Συνέλευση σήμερα και αύριο στη Φιλαδέλφεια

Πήρα μια επιστολή e-mail από έναν κ. Beboni του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου! Τώρα γιατί μου έστειλε επιστολή ο κ. Μπεμπονής δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ έχω αποχωρήσει από το HANC από τον Δεκέμβριο του 1993 όταν είχαμε συνεδρίαση στο Chicago. Ο λόγος που ασχολούμαι αυτή τη στιγμή είναι γιατί είμαι κομμάτι του Ελληνισμού και Εργάτης του Ελληνισμού και δεν μου αρέσουν οι φιλονικίες προσωπικές ατζέντες και γενικά το χάος που επικρατεί και απομακρύνει τον Ελληνισμό από τον Ελληνισμό! Μπορεί ο κ. Μπεμπονής και ο κάθε κ. Μπεμπονής να είναι καλός άνθρωπος τα προβλήματα της οργάνωσης HANC μπορεί να τα λύσει μέσα στο HANC και όχι δια μέσου ιντερνέτ και τα μέσα ενημέρωσης.


Η απάντηση μου εστάλει στον κ. Μανώλη Βεληβασάκη, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου με αντίγραφο σε όλους τους παραλήπτες της επιστολής Μπεμπονή.


«Πατριώτες & Πατριώτισσες γεια σας,
Όταν ΕΜΕΙΣ στις αρχές του 1991 φτιάχναμε το Εθνικό Συμβούλιο σκοπό είχαμε την καλλίτερη οργάνωση και καλυτέρευση του Ελληνισμού. Τότε, μερικοί Πατριώτες από 11 ομοσπονδίες συναντηθήκαμε στο Boston και βάλαμε τις βάσεις με ΤΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΟ ΤΙΜΗΣ που υπογράψαμε και κατατέθει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κοινοπολιτείας του Massachusetts με την ονομασία Hellenic American National Consul (HANC). Μεταξύ αυτών ήταν οι: Θεόδωρος Σπυρόπουλος από την Ένωση Chicago, Γεώργιος Τσάκαλης από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Boston, Βασίλειος Καυκάς (ο υπογράφων) από την Πανηλειακή Ομοσπονδία USA & Canada,ο Φώτης Γερασόπουλος & Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος από την Παμακεδωνική, ο Ιατρός Ιωάννης Νάθενας σαν συντονιστής, ο Γεώργιος Βαρδάκης από την Πανκρητική Ομοσπονδία, ο Δημήτριος Τσούμπανος από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, ο Παναγιώτης Κασάπης από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων New York, o Δημήτριος Φίλιος από την Παναρκαδική Ομοσπονδία, ο Κωνσταντίνος (Γκας) Πλαγιάννης & Γεώργιος Ζαχαρούλης από την Πανλακωνική Ομοσπονδία και άλλοι.


Μετά κάναμε πολλές συναντήσεις σε διάφορα μέρη της Αμερικής και το Εθνικό Συμβούλιο έκανε την Παναμερικανική Πορεία και διαδήλωση στο Ellipse Park και στον Λευκό Οίκο (για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) Μετά μας κάλεσε ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής και πήγαμε στην Ελλάδα όπου είχαμε συναντήσεις με αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής.


Οι αρχικοί σκοποί τουHANC άλλαξαν στην πορεία με αποτέλεσμα πολλές ομοσπονδίες να μη συμμετέχουν ενώ άλλοι προσπαθούν να διαβάλλουν το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο.


Δεν γνωρίζω τον κύριο Μπεμπονή προσωπικά αλλά θα τον συμβούλευα, όπως και κάθε Μπεμπονή, τους προβληματισμούς του να τους φέρνει μέσα στις συνεδριάσεις του HANC και εκεί να παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι σωστό να διασύρετε το HANC από ΚΑΝΕΝΑΝ. Φροντίστε κύριε Μπεμπονή και όλοι που ασχολείστε με το HANC να κάνετε ολοκληρωμένες προτάσεις με απώτερο σκοπό θετικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό.


Είμαι ένας απλός εργάτης του Ελληνισμού αν και πολλές φορές οι φιλότιμες προσπάθειες μου έπεσαν στο κενό δεν θέλησα ποτέ να διαβάλω προσωπικά κανέναν και πολύ περισσότερο να κάνω κακό στον Ελληνισμό γι αυτό εδώ και πολλά χρόνια σταμάτησα να συμμετέχω στο HANC.
Εχθρούς έχει πολλούς ο Ελληνισμός, φίλους χρειάζεται.


Έχω ακούσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια για το HANC και στενοχωριέμαι γιατί είναι ένας οργανισμός που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι. Δεν συμφέρει τον Ελληνισμό να υπάρχουν διαμάχες και μάλιστα «ύβρεις»


Το γεγονός και μόνο ότι αφήνετε τις εργασίες σας, τις οικογένειες σας και ενδιαφέρεστε για τα του Ελληνισμού έχει μεγάλη σημασία και μπράβο σε όλους σας. Από κει και πέρα όμως χρειάζεται συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Κανένας δεν περισσεύει. Όλοι χρειαζόμαστε.

Με σεβασμό σε όλους σας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία


Βασίλειος Καυκάς
Πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βοστώνης
Πρώην Πρόεδρος Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου