Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Απέκλεισαν το λιμάνι της Κυλλήνης

Με ημίωρες καθυστερήσεις που προκάλεσαν ωστόσο εκνευρισμό και μικροεπεισόδια, πραγματοποιήθηκαν χθες τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Κυλλήνης προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, εξαιτίας του αποκλεισμού της εισόδου του λιμανιού από κατοίκους και φορείς της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αλλάξει την αρχική ονομασία του νέου Καλλικρατικού δήμου από «Κυλλήνης» σε «Ανδραβίδας –Κυλλήνης».

Μετά από την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η υποβολή των παραιτήσεων όλων των μελών του και ο επ’ αορίστου αποκλεισμός του λιμανιού, χθες, από νωρίς το πρωί, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και κάτοικοι της Κυλλήνης έκλεισαν την είσοδο, απαγορεύοντας στους επιβάτες-που λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος η προσέλευσή τους ήταν αυξημένη-να εισέλθουν στο χώρο του λιμένα και να επιβιβαστούν.

Παρόλο που ο αποκλεισμός ήταν συμβολικός και ανά περίπου μισή ώρα, μέχρι το μεσημέρι, άνοιγε η πύλη, δεν αποφεύχθησαν οι μικροεντάσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των επιβατών και των καταληψιών, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης Κυλλήνης Διονύσης Ψαρόπουλος, «τα πρώτα δρομολόγια τόσο για Ζάκυνθο όσο και για Κεφαλονιά εκτελέστηκαν κανονικά, χωρίς να δημιουργηθεί απολύτως κανένα πρόβλημα. Περίπου στις 9.00 το πρωί προέβησαν στον αποκλεισμό του λιμανιού, χωρίς όμως τον πλήρη αποκλεισμό, απλά υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις τόσο στην εκφόρτωση του πλοίου από Ζάκυνθο όσο και προς Ζάκυνθο. Δηλαδή, ενώ το επιβατικό οχηματαγωγό ΙΟΝΙΣ κατέπλευσε στις 9.20, επέτρεψαν την φόρτωση περίπου στις 10.05, είχαμε δηλαδή ολιγόωρη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Το ίδιο πλοίο, ενώ η ώρα απόπλου ήταν στις 10.20, αναχώρησε στις 10.45.».

Μετά τον απόπλου και του τελευταίου πλοίου για το μεσημέρι, η συντονιστική επιτροπή αγώνα αποφάσισε να διακόψει τις κινητοποιήσεις αποκλεισμού του λιμανιού για το 3ήμερο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο επιβατικό κοινό, στο λιμεναρχείο αλλά και στην αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης, καθώς από το πρωί τις κινητοποιήσεις επέβλεπαν διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Σωτήρη Χρονόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Αριστείδη Μαρτζάκλη.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής αποφάσισαν να συγκεντρωθούν ξανά την Τρίτη το πρωί στο Λιμάνι, όπου και θα κλείσουν επ’ αόριστο την είσοδό του.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης Γιώργος Μπούρμπουλας, «επειδή εκτιμήσαμε την κατάσταση και είδαμε ότι αυτές οι ημέρες είναι δύσκολες για το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία αλλά και τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν ένα τριήμερο αναψυχής μπροστά τους, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις καταλήψεις μέχρι και την Τρίτη, αφού πρώτα επιστρέψουν και οι τελευταίοι εκδρομείς και το λιμάνι μπει στην καθιερωμένη λειτουργία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου