Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παρέα με Πατριώτες - Γιορτή των Ηλείων

Ξεκουραστήκαμε λίγο μετά από το ταξίδι για το Συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά στο New Jersey.
Την περασμένη Παρασκευή πήγαμε στην Νέα Ιερσέη για να συμμετάσχουμε στο Συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Λουκάς Μαρίτσας είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και βρεθήκαμε με μία παρέα σε ένα εστιατόριο ενός πατριώτη από την Ώλενα. Αυτές οι συναντήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί βρίσκεις την ώρα να μιλήσεις σε προσωπικό επίπεδο με άλλους πατριώτες τους οποίους γνωρίζεις πολλά χρόνια αλλά οι αποστάσεις είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να βλεπόμαστε συχνά. Αυτές είναι οι στιγμές που αισθάνεσαι ότι ο πατριώτης είναι αδερφός, ότι είμαστε μία οικογένεια. Μεταξύ των άλλων σοβαρών δεν έλειψαν και τα αστεία. Ευχαριστούμε τον κ. Μαρίτσα για την φιλοξενία.

Την άλλη μέρα, το Σάββατο έγινε το Συνέδριο που άρχισε και τελείωσε στην ώρα του. Μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του Συνεδρίου και νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλά. Τώρα το Θέμα Ηλειακό Χωριό που μας έχει “φάει” πολύ χρόνο για τόσα χρόνια παραμένει όνειρο γιατί την Πανηλειακή Ομοσπονδία δεν την βοήθησαν οι πολιτικοί παράγοντες. Άκουσα μερικούς να λένε “δεν μας θέλουν” και κάποιους άλλους “γιατί δεν κάνουμε προσπάθειες να γίνει το Ηλειακό Χωριό στη Φλώριδα;”
Τελικά επενέβησαν οι ψύχραιμοι και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους με πρώτο τον κ. Νίκο Κωστόπουλο. Ηλειακό Χωριό θα γίνει στην Ηλεία αυτή είναι η γραμμή της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Έχουμε εργαστεί πάρα πολύ να υλοποιηθεί το όνειρο και δεν θα το εγκαταλείψουμε όσο και εάν μας πίκραναν οι αρμόδιοι φορείς της γενέτειρας.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο μπήκαν άτομα που έχουν διάθεση να δουλέψουν και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Ακόμα πρέπει να ενδιαφερθούν περισσότερο και άλλοι πατριώτες που έχουν γνώσεις και τα μέσα να βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Το χθες με τις πολυλογίες πρέπει να μένει στο παρελθόν. Οι νέοι μας το είπαν ξεκάθαρα “δεν θέλω να ακούω τα ίδια και τα ίδια, μόνο έτσι θα έρθουν και άλλοι νέοι” είπε ένας, και σχεδόν όλοι οι νέοι το ίδιο είπαν. Το γεγονός ότι το Προεδρείο είναι από μία περιοχή βοηθά από τη μία μεριά γιατι μπορούν να συναντιέται εύκολα αλλά από την άλλη μεριά απομακρύνει ανθρώπους από άλλους Συλλόγους κάτι που θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψη η νέα διοίκηση.
Το γεγονός ότι το συνέδριο ήταν οικονομικά ανεξάρτητο γιατί ειχε γίνει προεργασία είναι κάτι που έγινε για πρώτη φορά και συγχαρητήρια σε όσους προσέφεραν και σε όλους όσους εργάστηκαν.
Για μένα μία συνάντηση με πατριώτες, συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε κάποια πράγματα δεν έχει σημασία είναι μία γιορτή για τους Ηλείους, για τον Ελληνισμό, την Γενέτειρα.

Καλή Δύναμη στη νέα διοίκηση και καλά αποτελέσματα.
Και πάλι ευχαριστώ σε όλους τους συνέδρους που έλαβαν μέρος, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή.  Καλή αντάμωση.

Βασίλειος Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου