Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο Κ. Σημίτης αρνείται να καταθέσει ως μάρτυρας για τη Siemens

VIDEO Ντόμινο εξελίξεων μετά την ομολογία για τη "χορηγία" 28.05.2010

Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του Αντώνη Σαμαρά αποδίδει ο Κώστας Σημίτης την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.
Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός καθιστά σαφές ότι δεν θα προσέλθει για να καταθέσει στην εξεταστική αναφέροντας ότι «το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και παραπλανήσεις".
"Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Η πρόταση της ΝΔ απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά», καταλήγει ο κ. Σημίτης.
Την κλήτευσή του πρώην πρωθυπουργού έχουν ζητήσει Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ.

Η απάντηση της ΝΔ
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στην πρόταση της ΝΔ να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει το ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις, που αφορούν στο χρηματισμό από τη Siemens δύο κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και πρώην στενών συνεργατών του κ. Σημίτη» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμε όλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμες και σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Source: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου