Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο «Καλλικράτης» περνά και στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη δημιουργία πιο ισχυρών και οργανωμένων αστυνομικών τμημάτων, παράλληλα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στους ΟΤΑ, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας από το βήμα του 20ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, με θέμα «Το αγαθό της ασφαλούς διαβίωσης στη σκιά της κρίσης». Ένα θέμα το οποίο απασχολεί σημαντικά τους αστυνομικούς και έχει άμεσες συνέπειες στις υπηρεσίες που αδειάζουν ακριβώς λόγο του φόβου που επικρατεί με το Ασφαλιστικό.

«Καλλικράτης» στα Αστυνομικά Τμήματα
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., βγάζοντας περισσότερο προσωπικό στους δρόμους και προανήγγειλε ότι θα κοπούν τα «πάρεργα» με τα οποία είναι επιφορτισμένη η ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι κάτι που τουλάχιστον για την Ηλεία έχει συζητηθεί πολλάκις στο παρελθόν και έχει κριθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναγκαίο, πρωτίστως λειτουργικά και στη συνέχεια για λόγους εξοικονόμησης πόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο έχει ήδη δοθεί διαταγή να ενημερώσουν όλες οι υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ηλείας, για τα δεδομένα τους τόσο σε ότι αφορά το χώρο αστυνόμευσης, τον πληθυσμό της περιοχής ευθύνης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όσο και για τη δύναμη του τμήματος, το κτιριακό καθεστώς κ.α.Σε δηλώσεις του σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη που ανακοίνωσε ο υφυπουργός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης επανέλαβε πως «πρέπει να ενισχυθεί ο νομός με αστυνομικούς γιατί βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Μόνο η συνένωση των αστυνομικών τμημάτων δεν αρκεί, αλλά πρέπει να γίνει, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αυτά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, όπως στον Κάμπο, την Αρχαία Ολυμπία και το Πελόπιο ή την επαρχία Ολυμπίας. Παράλληλα θα πρέπει να αλλάξει η λογική της αστυνόμευσης και οι τρόποι. Η δομή των νέων υπηρεσιών και ομάδων που αναπτύσσονται στο νομό βοηθά σημαντικά και ίσως θα έπρεπε να ιδρυθεί και μια δεύτερη ομάδα ΟΠΚΕ» είπε ο κ. Παναγούλης.

Το Ασφαλιστικό στο επίκεντρο
Σε ότι αφορά το κύριο θέμα του συνεδρίου το Ασφαλιστικό, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε σειρά θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων, σε θέματα που αφορούν το καθεστώς Ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ σχολίασαν και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα νέα οικονομικά μέτρα.«Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός για την εφαρμογή των μέτρων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος. Το επίτιμο μέλος της ΠΟΑΣΥ, Δημήτρης Κυριαζίδης, παρατήρησε: «Ο ρόλος του αστυνομικού γίνεται πιο δύσκολος γιατί υπάρχει κοινωνική αναστάτωση». Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο κάνουν λόγο για 6.500 κενές οργανικές θέσεις, ενώ ζητούν, μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο με κατώτατο μισθό 1.350 ευρώ, αύξηση στο αφορολόγητο και διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Τους αστυνομικούς της Ηλείας εκπροσώπησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Βασίλης Βέρρας, Γιάννης Ανδρικόπουλος, Άρης Αρβανίτης, Μαρία Γκότση, Κώστας Μητρόπουλος και Παναγιώτης Μπουλούμπασης, ενώ παρούσα ήταν και η γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γεωργία Τσουμπελή.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου