Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μετρό

Συνολικά τα έργα που θα δημοπρατηθούν έως το 2012 ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ.
19/05/2010
Μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό και το Σεπτέμβριο ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής, ενώ στις αρχές του νέου έτους εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί νέα γραμμή V του Μετρό, που θα ξεκινά από το Άλσος Γαλατσίου, θα φθάνει στο Σύνταγμα και θα καταλήγει στο Μαρούσι.
Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, σταδιακά θα αρχίσουν να παραδίδονται, έως το Μάρτιο του 2011, οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι, αν ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει τελικά με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει ύστερα από διαγωνισμό την κατασκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς, καθώς στη συγκεκριμένη κοινοπραξία μετέχει και η Siemens. Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση.
Επίσης, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα κονδύλια για έργα ύψους 7,5 δισ. ευρώ από διάφορα προγράμματα και προτεραιότητα θα δοθεί στην επαρχία. Ήδη, δημοπρατείται το οδικό έργο Καρτέρι - Πάργα, ενώ προχωρά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου καθώς και άλλα έργα.
Παράλληλα, επανασχεδιάζεται η επέκταση της Αττικής Οδού προς τα Μεσόγεια με βάση τις νέες ανάγκες και τις προβλέψεις του ρυθμιστικού.
Συνολικά τα έργα που θα δημοπρατηθούν από το Υπουργείο έως το 2012 ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου