Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Βάσω αναστατώνει το Μαξίμου


Επιμένει στις καταγγελίες κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα ομόλογα παρά τις αντιδράσεις

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010
Αναταραχή προκάλεσε στην κυβέρνηση η ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΠαΣοΚ, με επικεφαλής την κυρία Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την οποία κατηγορούν για κερδοσκοπία την Τράπεζα της Ελλάδος. Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Μαξίμου όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, αφού στην ερώτηση οι δέκα βουλευτές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές του Κανονισμού στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), αμέσως μετά τις εκλογές, λειτούργησαν υπέρ των κεφαλαίων που «σόρταραν» τους ελληνικούς τίτλους. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με την κυρία Παπανδρέου και της εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή του.
Παρά ταύτα η κυρία Παπανδρέου, αλλά και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές που συνυπογράφουν την επερώτηση, επιμένουν και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία, ειδάλλως, όπως σημειώνουν, θα επανέλθουν και με νέα ερώτηση. Ούτε βεβαίως φάνηκε να τους ικανοποίησε η απάντηση που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα που έκανε λόγο για «σοβαρές παρανοήσεις» στο θέμα του διακανονισμού συναλλαγών επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Οι «δέκα» θεωρούν την απάντηση της Κεντρικής Τραπέζης «ανεπαρκή» και κάνουν πλέον λόγο για «χονδρό σκάνδαλο» . Η κυρία Παπανδρέου μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας να μην επαναλαμβάνει τα ίδια που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν και να ξαναδιαβάσει την ερώτηση και επιπλέον να καταθέσει στη Βουλή- σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής- τα αιτηθέντα έγγραφα.
Επιμένει ότι είναι αναγκαίο να κατατεθούν ανάμεσα στα άλλα και η αλληλογραφία μεταξύ της νομικής υπηρεσίας και της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος για το θέμα αυτό καθώς και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων νομικών της Νομικής Υπηρεσίας. Επιπλέον οι «δέκα» αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική και οι πράξεις της θα πρέπει να ελέγχονται. Εις εκ των δέκα βουλευτών του ΠαΣοΚ που υπογράφει την ερώτηση είναι ο κ. Ευ. Παπαχρήστος ο οποίος αναφέρει ότι υπέγραψε την ερώτηση ακολουθώντας τις οδηγίες του κ. Γ.Παπανδρέου που ζήτησε αναβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και περισσότερο έλεγχο στην κυβέρνηση και στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου