Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Διαδρομή… «Ειρήνης»!

Εκατόν πενήντα ποδηλάτες την Ελβετία την Ελλάδα αλλά και την Ηλεία συμμετείχαν χθες στον 1ο Διεθνή Ολυμπιακό Ποδηλατικό δρόμο «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία – Επικούριος Απόλλωνας» που διοργάνωσε η ΤΕΔΚ Ηλείας. Ο 1ος Διεθνής Ολυμπιακός Ποδηλατικός δρόμος Ειρήνης είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα μεγάλα ιστορικά μνημεία του νομού.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Ζαχάρω, Φιγαλεία, και με τερματισμό στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα οτις 14.30. Στις 4.00 το απόγευμα, έγινε η βράβευση των αθλητών στην Ανδρίτσαινα.

Την εκκίνηση στην Αρχαία Ήλιδα έδωσε, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος τόνισε: «σήμερα είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή για όλους μας. Έχουμε μιλήσει κατά καιρούς για την διαδρομή Ήλιδα-Ολυμπία, για το πώς θα συνδέσουμε αυτή την κλασική διαδρομή η οποία υπήρχε για να μπορέσουμε να αναβιώσουμε αυτή την ιστορία.

Σήμερα συνδέουμε αυτή τη διαδρομή μέσω μιας ποδηλατοδρομίας. Δυστυχώς, οι νεοέλληνες στα πολλά άσχημα και πολλά μειονεκτήματα που έχουμε είναι και η εγκατάλειψη του ποδηλάτου.

Οι νεοέλληνες αγοράσαμε αυτοκίνητα και καταργήσαμε το ποδήλατο. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, ας βάλουμε αυτό το μέσο στη ζωή μας, να πούμε ότι πρώτα από όλα τα παιδιά μας πρέπει να το αγαπήσουν γιατί εκτός των άλλων έχουμε και την θλιβερή πρωτιά να είμαστε πρώτοι σε παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη, να το πάρουν να αθληθούν και να καταλάβουν ότι τα καυσαέρια των αυτοκινήτων βλάπτουν την υγεία, την ατμόσφαιρα, προσφέρουν στην επιβάρυνση της κλιματικής αλλαγής.

Αλλά να πάρουμε και εμείς τη σκυτάλη με αυτό το ωραίο μέσο, σύγχρονο για την υπόλοιπη Ευρώπη, και να κυκλοφορήσουμε στην περιοχή μας που προσφέρεται, να το βάλουμε στην ζωή μας. Η ποδηλατοδρομία πιστεύουμε πως θα δώσει το μήνυμα».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ κ Γρηγόρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε «Είναι ο πρώτος διεθνής ποδηλατικός αγώνας Ειρήνης. Αφετηρία είναι η Αρχαία Ήλιδα, θα περάσει από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει τον Επικούριο Απόλλωνα.

Ήταν ένα όραμα του δημάρχου Αμαλιάδας, ο οποίος το εμπνεύστηκε για την ανάδειξη αυτών των τριών πυλώνων της αρχαίας μας πολιτιστική κληρονομιάς και οραματίστηκε να συνδεθούν με πολιτισμό, αθλητισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Είμαι βέβαιος πως με πίστη και θέληση η προσπάθειά μας θα στεφθεί με επιτυχία και τις επόμενες χρονιές η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη».

Στην ποδηλατοδρομία χθες συμμετείχαν μέλη συλλόγων από το νομό μας αλλά ερασιτέχνες ποδηλάτες. Τους αθλητές ποδηλάτες περίμεναν στην πλατεία Ανεμόμυλου τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Αμαλιάδας οι οποίοι τους συνόδευσαν στο «πέρασμά» τους από την πόλη, ενώ στη συνέχεια απόλαυσαν την Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα τους.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων φρόντιζε το τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας, στα και το τμήμα του Πύργου. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχε ασθενοφόρο και μέλη του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και μηχανές της ΜΟΤΟΛΕΑ.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου