Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Στη Μόσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Στη Μόσχα και: ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατόπιν προσκλήσεως του Ρώσου προέδρου Ντιμτρί Μεντβέντεφ. Στη Μόσχα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος

Στη Μόσχα μετέβη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την πραγματοποίηση της δεκαήμερης ειρηνικής επίσκεψης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε αυτοπροσώπως στο αεροδρόμιο, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, επικεφαλής δεκάδων μητροπολιτών, ιερέων και πιστών από ολόκληρη τη Ρωσία. Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντερ Αβντέγεφ και ο έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης.

Οι δυο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν αύριο στην ιστορική Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου στα περίχωρα της Μόσχας και θα συμμετάσχουν από κοινού στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρώσων. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντγιέντεφ και τον πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.



Στη Ρωσία θα μεταβεί την Κυριακή 9 Μαΐου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προσκλήσεως του Ρώσου προέδρου Ντιμτρί Μεντβέντεφ, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 65η επέτειο Νίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που διοργανώνονται στη Μόσχα.

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη (29-31 Μαρτίου) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, σε συνέχεια της αντίστοιχης πρόσφατης επισκέψεως στη ρωσική πρωτεύουσα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος είναι προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Ανατόλι Σερντιούκοβ, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, αλλά βεβαίως και των εξοπλιστικών που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ρώσους. Για το λόγο αυτό ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας, Μιχαήλ Δημήτριεφ, με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών (Rosoboronexport) Ανατόλι Ισάικιν, καθώς και με το γραμματέα του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Νικολάι Πατρουσέφ.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας και ΝΑΤΟ – Ρωσίας, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009. Τα θέματα της απόκτησης των 419 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού/μάχης (ΤΟΠΜ/ΤΟΜΑ) BMP-3HEL και 31 αμφίβιων του ίδιου προσφορά των Ρώσων αλλά εκσυγχρονισμένων κατά τα ελληνικά πρότυπα (450 συνολικά), ύψους 1,28 δισ. ευρώ, το ζήτημα της εφοδιαστικής υποστήριξης των τεσσάρων αερώστρωμνων τύπου Zubr του Πολεμικού Ναυτικού, των βλημάτων S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και των βλημάτων εδάφους-αέρος τύπου Tor-M1 και SA-8B Osa είναι θέματα πολύ υψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών, καθώς για τα θέματα αυτά έχει εκδηλώσει το προσωπικό του (και έντονο) ενδιαφέρον του ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Τέλος, στο πλαίσιο της επισκέψεως Βενιζέλου στη Μόσχα, ο υπουργός θα συναντηθεί και με το νέο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου