Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός μετά την κατάθεση ανώνυμης αναφοράς - καταγγελίας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος κατά της διαχειριστικής επιτροπής του «Αγγελακοπούλειου» κληροδοτήματος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε πρόσφατη καταγγελία που κατέθεσε ανώνυμος στο γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, η οποία μάλιστα απευθύνεται στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα Ηλείας, τον υπουργό Οικονομικών, τη Νομαρχίας Ηλείας, για την οποία ο Μητροπολίτης καλείται να δώσει διευκρινίσεις.

«Πριν από μήνες εστάλη μια ανώνυμη επιστολή που αναφέρεται στο Αγγελακοπούλειο κληροδότημα του Πύργου όπου προεδρεύω της επιτροπής που αποτελείται από την κα Λαμπρούλια - Αγγελακοπούλου εκ των συγγενών του ευεργέτη και έναν εκπρόσωπο του δημάρχου. Εκφράζουμε το παράπονό μας προς την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας γιατί πήρε αυτή την ανώνυμη καταγγελία την οποία και μας απέστειλαν για να δώσουμε εξηγήσεις».Ο κ. Γερμανός τόνισε ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας εγκρίνει κάθε χρόνο τον προϋπολογισμό για το κληροδότημα, εκεί στέλνεται ο απολογισμός και από κει εγκρίνονται οι ενοικιάσεις των ακινήτων των κληροδοτημάτων γενικά. Με τα έσοδα του κληροδοτήματος όπως είχε αποφασιστεί παλιά από την επιτροπή προικοδοτούνταν ένα κορίτσι στον Πύργο και ένα κορίτσι στο Βούναργο. Σε περίπτωση όμως που το ποσό είναι μεγάλο όπως πρόσφατα που κυμάνθηκε σε 18.000 ευρώ αποφασίστηκε να μοιραστούν σε 3 κοπέλες από τον Πύργο και αντίστοιχα σε 3 κοπέλες από το Βούναργο.Τέλος ο κ. Γερμανός αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής των κοριτσιών επεσήμανε ότι: «Η κλήρωση γίνεται όπως παλιά, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ορίζεται μια 3μελής επιτροπή από τον Πύργο η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελείται από τον π. Ηλία Παπαγγελή πρόεδρο του φιλόπτωχου ταμείου του Αγ. Νικολάου, το δήμαρχο Πύργου και ένα μέλος της Πρόνοιας, ενώ αντίστοιχα η επιτροπή στο Βούναργο αποτελείται από το δήμαρχο Ιάρδανου, τον ιερέα και το δ/ντη του Γυμνασίου, φτιάχνουν καταστάσεις με τα ονόματα, μας τις υποβάλλουν και γίνεται η κλήρωση. Τα βιβλιάρια μάλιστα θα παραδοθούν στα κληρωθέντα κορίτσια κατά τη γιορτή του Ευαγγελισμού σε μικρή τελετή στο δημαρχείο Πύργου». Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ηλείας -όπως αναφέρεται και στο καταστατικό- έθεσε υπόψιν της επιτροπής το θέμα έγκρισης του απολογισμού του Αγγελακοπούλειου κληροδοτήματος έτους 2009 και τα εκδοθέντα γραμμάτια εισπράξεως των εσόδων και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής από τα οποία προκύπτει ότι τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 35.999,36 ευρώ, τα έξοδα σε 15.258,45 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο στο ποσό των 20.740,91 ευρώ.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου