Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο πρόεδρος της εξεταστικής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης

Αντιδράσεις για πρωτοβουλία Βαλυράκη


Έντονη της αντιπολίτευσης για την επιστολή - υπόμνημα που συνέταξε ο πρόεδρος της εξεταστικής για την υπόθεση Siemens

19/05/2010
Έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επιστολή - υπόμνημα που συνέταξε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens Σήφης Βαλυράκης, προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ - Ρούσσο Παπαδάκη χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη της και την παρουσίασε στους δημοσιογράφους ως ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.
Αντικείμενο της επιστολής οι παραλείψεις του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού που προέκυψαν από την έρευνα της εξεταστικής.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασαν μόνο για την ενέργεια αυτή του κ. Βαλυράκη, αλλά και για το ύφος της επιστολής -υπόμνημα, που κοινοποιείται και στο Εφετείο Αθηνών, καθώς δίδεται απάντηση στην αρνητική θέση που πήρε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στο αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης για την αποπομπή του κ. Ζαγοριανού έως ότου κλείσει η ποινική του δίωξη.
Η ΝΔ, χαρακτήρισε την επιστολή αυτή μάλιστα, ως μια προσπάθεια προαναγγελίας του πορίσματος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I προτείνοντας φυσική αυτουργία σε απιστία των μελών της επιτροπής παραλαβής του συστήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης της περιόδου 2008-09. Και αυτό γιατί σε μια αποστροφή του κειμένου λέγεται ότι ο κ. Ζαγοριανός "παρέλειψε να ενεργήσει οποιαδήποτε έρευνα για την τέλεση του εγκλήματος της απιστίας από κρατικούς υπαλλήλους στα πλαίσια παραλαβής του έργου, η οποία είναι και το βασικό και κεντρικό αδίκημα στην ως άνω υπόθεση".
Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας έκανε λόγο για "εκτροπή από το σκοπό της επιτροπής, με σαφή παρέμβαση στο δικαιοδοτικό έργο της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονη προαναγγελία μέρους του πορίσματος ".
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μίλησε για δημιουργία κλίματος εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για "κατάχρηση εξουσίας" από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής.
Tην Τετάρτη κατέθεσε ο Σπύρος Καπράλος, που διετέλεσε γ.γ Ολυμπιακών Αγώνων από το Μάρτιο 2004 ως και το τέλος των παραολυμπιακών αγώνων, χωρίς να δώσει πολλές απαντήσεις σχετικά με τις αποφάσεις του έργου της ολυμπιακής ασφάλειας στην εταιρεία SAIC.
Πολλά ερωτηματικά στους βουλευτές άφησε η κατάθεση του Γιάννη Σπανουδάκη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Αθήνα 2004, οι οποίοι υποστήριξαν ότι έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.
Την Πέμπτη έχουν κληθεί να εξεταστούν οι πρώην γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ Ευστάθιος Τσέγκος, Παναγιώτης Κουμάντος, Κωνσταντίνος Λιακόπουλος και Κωνσταντίνος Τζανακάκης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου