Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κραδασμούς έχει την τελευταία εβδομάδα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

21/05/2010
06:08 Τελευταία Ενημέρωση
Πιέσεις δέχονται οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ευρωζώνη υποχρεώνουν τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους σε επισφαλή προϊόντα, αλλά παρατηρείται μεταβλητότητα στις αγορές καθώς το Ευρώ ενισχύεται.
Στην ασιατική αγορά το Ευρώ βρίσκεται στα 1,2540 δολάρια, από το 1,2507 που έκλεισε στη Νέα Υόρκη, όπου μάλιστα είχε φθάσει μέχρι και τα 1,2598.
Σε ετήσια βάση πάντως το Ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 12% έναντι του δολαρίου.
Παρά την ενίσχυσή του το τελευταίο 24ωρο η αγορά τηρεί αρνητική στάση έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ενότητα σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης με τα χρέη των κρατών-μελών.
Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο ο δείκτης Nikkei έφθασε να έχει απώλειες 3,2% πριν ανακάμψει ελαφρώς, αλλά στο μεταξύ είχε φθάσει στις 9,710,92 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο πενταμήνου. Ο δείκτης έχει χάσει πάνω από 5% από την αρχή της εβδομάδας.

Ο δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 1,07%.

Πηγή: ΣΚΑΙ
«Μίνι κραχ» στη Γουόλ Στριτ
Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και ένα χρόνο κατέγραψε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφενός λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη, αφετέρου λόγω των κακών οικονομικών δεικτών στις ΗΠΑ.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 376,36 μονάδες (-3,60%) και έκλεισε στις 10.068,01 μονάδες ενώ ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έχασε 94,36 μονάδες (-4,11%) και έπεσε στις 2.204,01 μονάδες.
Περαιτέρω, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.071,59 μονάδες, χάνοντας 43,46 μονάδες ή -3,90%.
Όσον αφορά τις μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 1,65%, η Φρανκφούρτη 2,02% και το Παρίσι 2,25%, ενώ με πτώση 3,32% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Ικανοποίηση Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτισε την Πέμπτη την απόφαση της Γερουσίας για τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε η Γουόλ Στριτ για να απορριφθεί η ευρεία μεταρρύθμιση του συστήματος της κεφαλαιαγοράς "απέτυχαν" και υποσχέθηκε ότι ο νόμος που θα υπογραφεί θα καθιστά υπόλογους τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αλλά δεν θα "καταπνίγει" την ελεύθερη αγορά.
"Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου η Γουόλ Στριτ χάνει και η Μέιν Στριτ κερδίζει", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα αφότου η Γερουσία ψήφισε να τερματιστεί η συζήτηση για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ από τη δεκαετία του 1930. Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγηθεί προς ψήφιση το αργότερο την Παρασκευή.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου