Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Πρόκληση από τον Αλβανό πρόεδρο – Απαίτησε να υποσταλεί η ελληνική σημαία

 Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πρόκληση από τον Αλβανό πρόεδρο – Απαίτησε να υποσταλεί η ελληνική σημαία | tovima.gr

Ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου, η αλβανική ηγεσία προέβη σε μια προκλητική κίνηση.

Ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου, η αλβανική ηγεσία προέβη σε μια προκλητική κίνηση.

Ο Αλβανός πρόεδρος Μπαϊράμ Μπεγκάι ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τον μειονοτικό δήμο Φοινικαίων, που κατοικείται από ομογενείς, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Τεσσάρων Μαρτύρων της Δημοκρατίας στην πλατεία του Αλύκου και να παρευρεθεί σε γεύμα με διανοούμενους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η ακολουθία του Αλβανού προέδρου, παρέκαμψε την επίσκεψη στο δημαρχείο, χωρίς να δοθούν επίσημα εξηγήσεις.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – «Ομόνοια» Λεωνίδας Παππάς, ο Αλβανός πρόεδρος απαίτησε να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία που είναι πάντα αναρτημένη στο δημαρχείο μαζί με την αλβανική –μιας και ο δήμος Φοινικαίων είναι από τους αναγνωρισμένους δήμους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπαϊράμ Μπεγκάι ζήτησε να κατέβουν οι ελληνικές σημαίες από το μνημείο του Αλύκου, όπου θα κατέθετε στεφάνι. 

Τον περίμεναν κάτοικοι και μαθητές

Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς, τον Αλβανό πρόεδρο περίμεναν για να τον υποδεχθούν στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι και τα παιδιά που μάλιστα φορούσαν και παραδοσιακές ενδυμασίες.
Ωστόσο, και αυτοί έγιναν μάρτυρες των κινήσεων του Αλβανού προέδρου, με τους γονείς να παίρνουν την απόφαση να αποχωρήσουν από την εκδήλωση, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να τιμήσουν έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τα αναγνωρισμένα από το αλβανικό κράτος σύμβολα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

«Στο άγριο πολιτικό κλίμα της Αλβανίας η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ήταν και παραμένει υπόδειγμα νομιμότητας» πρόσθεσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ανέχεται όμως να προσβάλλονται τα δικά της σύμβολά και κεκτημένα όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας, τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλες Διεθνείς Συμβάσεις».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου