Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Δυσκολεύει τις διακοπές των Αμερικανών η επερχόμενη κακοκαιρία στις γιορτές

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2022

ΣΙΚΑΓΟ. Η πρόβλεψη δεν είναι καθόλου αμφίσημη: Μια χειμερινή καταιγίδα έρχεται. Θα είναι βίαιη. Και θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα χριστουγεννιάτικα σχέδια των Αμερικανών.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καταιγισμό έντονων χιονοπτώσεων, παγωνιάς, πλημμυρών, ακόμη και ανεμοστρόβιλων από την Πέμπτη έως το Σάββατο σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, από τις Μεγάλες Πεδιάδες και τις Μεσοδυτικές πολιτείες έως την Ανατολική Ακτή. Θα ακολουθήσει ένα κύμα αρκτικού αέρα. Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων θα μπορούσε να είναι το ψυχρότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Ενα πρώιμο δείγμα των προβλημάτων ήρθε την Τρίτη στο Σιάτλ, όπου μια χειμωνιάτικη καταιγίδα προκάλεσε τουλάχιστον 192 ακυρώσεις πτήσεων, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flight Aware. Η Greyhound ακύρωσε επίσης τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Σιάτλ και Σποκέιν.

Αγκαλιές έξω από έναν τερματικό σταθμό καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check in στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. (AP Photo/Jae C. Hong)

Οι αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να επιλέξουν νέες πτήσεις για να αποφύγουν την κακοκαιρία. Η Delta, η American, η United και η Southwest κατάργησαν τα τέλη αλλαγής πτήσεων στα αεροδρόμια που ενδέχεται να επηρεαστούν.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών αναμένει ότι η 22α και η 30η Δεκεμβρίου θα είναι οι πιο πολυσύχναστες ημέρες στα αμερικανικά αεροδρόμια, με την κίνηση να αναμένεται να είναι κοντά στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Τα αεροδρόμια δήλωσαν ότι θα εργαστούν σκληρά για να παραμείνουν ανοιχτά. Τα αεροδρόμια O’ Hare και Midway του Σικάγου δήλωσαν ότι διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και 400.000 γαλόνια υγρού για την αποπάγωση του οδοστρώματος ώστε να κρατήσουν τους διαδρόμους και τους τροχόδρομους καθαρούς.

Οι καιρικές συνθήκες πρόσθεσαν αβεβαιότητα σε αυτό που αναμενόταν να είναι μια πολυάσχολη ταξιδιωτική περίοδος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η AAA εκτίμησε ότι σχεδόν 113 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξίδευαν 50 μίλια ή περισσότερο μακριά από το σπίτι τους μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου. Δηλαδή, ποσοστό 4% υψηλότερο από πέρυσι, αν και εξακολουθεί να υπολείπεται του ρεκόρ των 119 εκατομμυρίων το 2019.

Οι περισσότεροι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο. Περίπου το 6% θα ταξιδέψει αεροπορικώς, δήλωσε η AAA. Οπως και να έχει, πολλοί ταξιδιώτες μπορεί να βρεθούν να αλλάζουν βιαστικά τα δρομολόγιά τους.

Ο Τζόελ Λούστρε σχεδίαζε αρχικά να μεταβεί οδικώς από το Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα στο Μακγκρέγκορ της Αϊόβα την Πέμπτη. Αλλά άλλαξε το πρόγραμμα εργασίας του και η σύζυγός του ακύρωσε ένα ραντεβού, ώστε να φύγουν την Τετάρτη και να προλάβουν την καταιγίδα.

Ταξιδιώτες αποβιβάζονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. (AP Photo/Jae C. Hong)

Ο Κερτ Εμπενχοκ, συνήγορος των καταναλωτών για τα ταξίδια και πρώην στέλεχος αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ότι οι απαλλαγές από τα τέλη για δυσμενείς καιρικές συνθήκες που άρχισαν να προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες πριν από περίπου 20 χρόνια δίνουν στους καταναλωτές πολύτιμο χρόνο πριν από μια καταιγίδα για να υπολογίσουν εναλλακτικές ημέρες και διαδρομές.

Όμως, οι καταναλωτές πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τα ψιλά γράμματα. Η Delta, για παράδειγμα, απαλλάσσει επί του παρόντος από οποιαδήποτε διαφορά στους ναύλους για ταξίδια με νέα κράτηση που πραγματοποιούνται πριν από τις 25 Δεκεμβρίου για πτήσεις από τον βορειοδυτικό Ειρηνικό. Εάν όμως οι πτήσεις επανακρατηθούν σε ημερομηνία μετά τις 25 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες ενδέχεται να πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά του ναύλου.

Ο Εμπενχοκ δήλωσε ότι οι επιβάτες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από την αεροπορική εταιρεία να τους κλείσει θέση σε πτήση άλλης εταιρείας, εάν δεν υπάρχουν επιλογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Και αν η αεροπορική εταιρεία ακυρώσει την πτήση, οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων, όχι μόνο πίστωσης για μελλοντικά ταξίδια.

Η επιθυμία να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την οικογένεια και τους φίλους τους κατά τη διάρκεια των διακοπών φαίνεται να υπερτερεί των ανησυχιών για τον κορωνοϊό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι το τρίο Covid-19, εποχική γρίπη και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) συνεχίζει να καταπονεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

«Associated Press», «New York Times», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου