Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Συμπράττουν οι πρόεδροι των Ομογενειακών Ομοσπονδιών

 Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη σημασία της ευρείας τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 30 δευτεροβάθμια σωματεία από ΗΠΑ και Καναδά, εξέφρασε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλινόις, Κώστας Χανιωτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Χανιωτάκης επεσήμανε πως επρόκειτο για μια πρώτη προσπάθεια προκειμένου να συντονιστούν οι δευτεροβάθμιες αυτές οργανώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο μιας σειράς κοινών δράσεων για την περαιτέρω εκπροσώπηση της οργανωμένης Ομογένειας.

«Είναι μια προσπάθεια που έγινε προκειμένου, για πρώτη φορά, να συστρατευθούμε αυτές οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις -με δεδομένο ότι δεν έχουμε εκπροσώπηση από τριτοβάθμιο όργανο- και να ξεκινήσουμε επαφές με τους φορείς. Στείλαμε επιστολές μαζί με τον κ. Κατσιμπάρη προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους προέδρους. Οπως είχαμε αυτήν την επαφή με την Κυβέρνηση, θα έχουμε και με την αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Χανιωτάκης, προσθέτοντας πως θα γίνει προσπάθεια προκειμένου αυτή η κίνηση σύμπραξης να αποκτήσει περαιτέρω υπόσταση.

«Είχαμε μια συζήτηση με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, κατά την επίσκεψή του στο Σικάγο και γεννήθηκε η ιδέα να συντονιστούν οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η συνδιάσκεψη και θα είναι μόνο η αρχή», ανέφερε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσαν οι διοργανωτές, στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι από τις παρακάτω ομοσπονδίες: Εθνική Ελληνική Ομοσπονδία Φοιτητών Αμερικής, Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Χίου, Παγκρητική Ομοσπονδία Αμερικής, Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, Πανελληνική Ομοσπονδία Φλόριδας, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Νοτιοδυτικών Πολιτειών, Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλινόις – Ενωσης, Ομοσπονδία Ηνωμένων Λακωνικών Συλλόγων, Ομοσπονδία της Νήσου Λέσβου στις ΗΠΑ, Παμμακεδονικός Σύνδεσμος ΗΠΑ, Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο του Μίσιγκαν, Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων Βόρειας Αμερικής, Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, Ομοσπονδία Ελληνικών Οργανώσεων Νέας Ιερσέης, Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης (σ.σ. από το Δ.Σ. υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο), Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά, Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας, Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Πανθρακική Ομοσπονδία Αμερικής «Ορφέας», Ενωμένα Ελληνοαμερικανικά Σωματεία της Καλιφόρνια, Πανικαριακή Αδελφότητα, Ευρυτανική Ενωση Αμερικής «Βελούχι», Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, Πανδωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Ομοσπονδία Ελληνικής Βιοϊατρικής Ενωσης.

Την ικανοποίησή τους για τη συνδιάσκεψη εξέφρασαν ακόμη, σε επικοινωνία τους με τον «Ε.Κ.», τόσο ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Δημήτρης Φιλιππίδης, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, με την πρωτοβουλία να ανοίγει, ενδεχομένως, τον δρόμο για μια προσπάθεια σύστασης ενός νέου τριτοβάθμιου οργάνου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου