Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Πνίγεστε στη δουλειά; Συγχαρητήρια, είστε στη μειοψηφία

 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Την εργασιακή εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα το μυαλό των περισσότερων μπαίνει σε διάθεση…άδειας, παρότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, κάποιοι ψωνίζουν δώρα online σε ώρες γραφείου, κανονίζουν τι θα κάνουν στις γιορτές, άλλοι κάνουν μεγαλύτερο διάλειμμα για φαγητό και τουλάχιστον ένας στους πέντε φεύγει από το γραφείο νωρίτερα από συνήθως. Το 57% των εργαζομένων στη Βρετανία δηλώνει ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου είναι λιγότερο παραγωγικό, ενώ μάλιστα, οι νεότεροι εργαζόμενοι, μεταξύ 18 και 34 ετών, είναι από τους πρώτους που αρχίζουν να αποδιοργανώνονται.

Αυτό διαπιστώνει έρευνα της Peakon HR για τη Βρετανία και επιβεβαιώνεται από ευρήματα στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και αλλού με μικρές διαφορές στο πόσο νωρίς μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χαλαρότερη φάση. Ενδεικτικά, στη Βρετανία, τουλάχιστον το ένα τρίτο των νέων εργαζομένων (18 με 34 ετών) δήλωσε ότι ήταν λιγότερο παραγωγικό από τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ το ποσοστό αυτό ενισχύθηκε σχεδόν στο 50% στις 15 Δεκεμβρίου.

Παρότι δεν υπάρχει ακόμη καλή εικόνα σχετικά με την αλλαγή στη διάθεση των εργαζομένων τη χριστουγεννιάτικη περίοδο μετά την πανδημία, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή εορταστική σεζόν έχει περισσότερους περισπασμούς σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Όπως επίσης σημειώνεται σε ρεπορτάζ των Financial Times, η μείωση της παραγωγικότητας έχει τεράστια επίπτωση στους κλάδους όπως το λιανεμπόριο, οι οποίοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ωστόσο, άλλου είδους επιχειρήσεις, όπου είναι συνηθισμένο να «πέφτει η δουλειά» αυτή την περίοδο, έχουν λίγο – πολύ αποδεχθεί την αναπόφευκτη μείωση της παραγωγικότητας τα Χριστούγεννα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου