Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πολύ σημαντική η ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεδιάσκεψη για την ψήφο στους Έλληνες Ομογενείς

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Πρόεδροι από πάνω από 24 Ομοσπονδίες Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων των ΗΠΑ έλαβαν μέρος προχθες, Σάββατο, στην τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε σε χρόνο ρεκόρ. 

Το θέμα της συζήτησης ήταν η ψήφος των Ελλήνων των ΗΠΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές της Ελλάδας.  Αλλά, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών στις τοποθετήσεις των αναφέρθηκαν και σε άλλα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελληνική Ομογένειας, ένα από αυτά είναι η πολιτογράφηση.

Στην αναφορά του ο υπουργός αναφέρθηκε στο σκεπτικό της ψήφου και πως θα γίνει στις επόμενες εκλογές με την συγκατάθεση τουλάχιστον 200 βουλευτών που ορίζει ο νόμος.

Εκτός από τον υπουργό κ. Βορίδη από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Όλοι οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για το ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να αποδείξουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια ότι έχουν μείνει 2 χρόνια (συνολικά στην Ελλάδα).  Στη συνέχεια δόθηκε το δικαίωμα στους Προέδρους να τοποθετηθούν

Ο Πρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης κ. Δημήτρη Φιλιππίδης ο οποίος ήταν και συντονιστής των Προέδρων των Ομοσπονδιών αναφέρθηκε στο γεγονός «πως γίνεται να δίνεται στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία με 151 ψήφους στη Βουλή και για το θέμα της ψήφου να χρειάζονται να ψηφίσουν 200 βουλευτές».

Ο κ. Βασίλειος Καυκάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ομοσπονδία του και στην ουσιαστική οργάνωση και εκτέλεση της αδελφοποίησης Lowell-Καλαμάτα όπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

«Κύριε υπουργέ, συγχαρητήρια που αυτή η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψη της την Ελληνική Ομογένεια και δίνει το δικαίωμα για πρώτη φορά να ψηφίσουμε από τον τόπο διαμονής μας.  Αυτό όμως δεν φτάνει.  Όλοι οι Έλληνες της Γης είμαστε αδέλφια αλλά, δεν μπορείτε να αντιμετωπίζεται την Ομογένεια των ΗΠΑ σαν την Ομογένεια άλλων χωρών, όπως της Αργεντινής για παράδειγμα.  Εμείς εδώ σαν Αμερικανοί πολίτες δια της ψήφου μας μπορούμε να επηρεάζουμε το Αμερικάνικο Κογκρέσο και την Αμερικάνικη Κυβέρνηση.  Δώστε περισσότερο ενδιαφέρον.  Βλέπω ότι το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετό.  Πρέπει να διορθωθεί».

Ακολούθησαν άλλοι Πρόεδροι.  Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Γιάννης Κατσίμπαρης, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής κ. Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Σικάγου κ. Κώστας Χανιωτάκης, της Πανκρητικής, της Ομοσπονδίας της Φλώριδας, της Ομοσπονδίας των Ιωνίων Νήσων, της Νότιας Καλιφόρνιας και άλλοι.

Το μήνυμα δόθηκε από όλους τους Προέδρους των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων είναι να απλοποιηθούν.

Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία για την διάσκεψη πάρθηκε από τις Ομοσπονδίες των Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για να ενημερωθεί η Ελληνική Ομογένεια. 

Σκοπός των οργανώσεων είναι να ενημερώσουν τα Σωματεία τους και να συνεχίσουν τη συζήτηση και με τα άλλα κόμματα.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου